Ne umara se, nikad ne greši: Ruski robot „Promobot“ dobio zaposlenje u Berlinu

© Sputnik / Rostislav Netisov / Uđi u bazu fotografijaRuski robot Promobot V.4
Ruski robot Promobot V.4 - Sputnik Srbija, 1920, 30.07.2021
Pratite nas
Ruski robot „Promobot“ počeo je da radi u kompaniji „Sekjruti robotiks“ u Berlinu kao obezbeđenje, saopšteno je Sputnjiku iz kompanije „Promobot“.

„Ruski servisni robot 'Promobot' počeo je sa radom u kompaniji 'Sekjuriti robotiks' u Berlinu. Robot je zadužen za obilazak, video-nadzor zaposlenih i posetilaca objekata, održavanje reda kao i konsultovanje posetilaca“, saopšteno je iz kompanije.

Glava humanoidnog robota kompanije „Promobot“ pored modela glave - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2021
Rusija pravi veštačku kožu za čovekolike robote /foto/
Precizirano je da ruski robot može komunicirati na engleskom i nemačkom jeziku, a radiće zajedno sa robotima „Spot“ kompanije „Boston dajnamiks“, „Argus“ kompanije „SMP Robotiks“ i dronom-čuvarom kompanije „Sanflauer labs“ za obilazak napolju. Takođe, robot „Promobot“ može slobodno da se kreće i zaobilazi prepreke.
„Roboti su tehnologije današnjice. Perspektive sistema za obezbeđenje u Evropi zahtevaju automatizovana rešenja. Roboti će pružiti podršku službenicima kompanija za obezbeđenje i omogućiće da se izbegnu dosadni i rutinski zadaci, koncentrišući se na važnije procese“, rekao je izvršni direktor kompanije „Sekjuriti Robotiks“ Aleksej Tokarev.
Kako je istakao, međunarodna saradnja u cilju automatizacije je jedan od vodećih vektora u strategiji razvoja kompanije.
Ruski robot pomaže putnicima na aerodromu  - Sputnik Srbija, 1920, 16.06.2020
Ruski robot „Promobot“ ima novi posao: pomaže turistima u Turskoj

„Na dužnosti čuvara robot isključuje sve takozvane 'greške ljudskog faktora', ne umara se, nije neprijatan prema posetiocima, ne kasni na posao, a najvažnije je što nikad ne greši“, naglasio je direktor za razvoj kompanije Oleg Kivokurcev.

Kompanija „Promobot“ proizvodi autonomne servisne robote koji su u upotrebi u 40 zemalja kao administratori, promoteri, konsultanti, vodiči, konsijerži, zamenjujući ljude ili služeći kao pomoć.
Zastava Ruske Federacije vijori se na tvrđavi u Zvečanu. - Sputnik Srbija
Sve o Rusiji

... pročitajte ovde.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala