- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Pentagon angažovao milijardera

© AP Photo / Bill TiernanMajkl Blumberg
Majkl Blumberg - Sputnik Srbija, 1920, 10.02.2022
Pratite nas
Majkl Blumberg, vlasnik istoimene medijske kuće, postavljen je na čelo Odbora za inovacije u oblasti odbrane Pentagona, saopštio je portparol američkog ministarstva odbrane Džon Kirbi.
Kirbi je rekao da će milijarder Blumberg na tom mestu „iskoristiti svoje iskustvo i strateške uvide u inovacije, biznis i javne usluge“.
Pentagon je saopštio da u ovaj savetodavni odbor želi da uključi Blumbergovo „bogato iskustvo, kao inovatora u biznisu, upravljanju i filantropiji.
Majkl Blumberg (79), vlasnik medijskog konglomerata čiji je fokus na biznisu, rekao je kako je počastvovan da sarađuje sa ministarstvom odbrane SAD.
„Želim da pomognem novim idejama i novim perspektivama, koji mogu pomoći u zaštiti Amerikanaca i američkih vrednosti, interesa i saveznika širom sveta“, rekao je Blumberg.
Ovaj multimilijarder naslediće poziciju predsedavajućeg savetodavnog tela Pentagona od Marka Siranđela, bivšeg direktora kompanije za satelite i rakete „Spejsdev“. Siranđelo je na tu poziciju postavljen u vreme predsedničkog mandata Donalda Trampa.
Odbor za inovacije u oblasti odbrane formiran je 2016. godine kako bi savetovao Pentagon u primeni iskustava razvoja novih tehnologija za vojne potrebe.
Prvi predsedavajući Odbora bio je bivši generalni direktor Gugla Erik Šmit, a nasledio ga je Siranđelo u 2020. godini.
Poslednjih dana Trampove administracije, Odbor je rasformiran, zajedno sa još nekoliko savetodavnih tela.
Međutim, američki ministar odbrane Lojd Ostin sada ga je ponovo aktivirao.
Pored toga što je vlasnik medijskog konglomerata zahvaljujući kome je postao milijarder, Blumberg je bio i gradonačelnik Njujorka od 2002. do 2013. godine. Nameravao je da bude i kandidat Demokratske partije za predsednika SAD na izborima 2020, ali je tokom partijskih nominacija izgubio od Džoa Bajdena, piše RT.
Tabloidnom matricom uništava se kultura. - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2022
SVET
„Blumberg“ objavio da je Rusija izvršila invaziju na Ukrajinu; Kremlj reagovao
Lažne vesti - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2022
SVET
Ruska invazija samo u ekskluzivnim vestima: Zašto kažeš „Blumberg“, a misliš na — laž
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala