- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Spasić i Bislimi dobili zabranu da se bave fudbalom naredne dve godine

© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbalska lopta
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 10.02.2022
Pratite nas
Fudbalski savez Srbije odlukom disciplinske komisije kaznio je Ninoslava Spaića, doskorašnjeg predsednika sudija istočnog regiona, i Asmira Bislimija, direktora fudbalskog kluba Proleter, sa dve godine zabrane rada u fudbalu.
Spasić i Bislimi u narednih 12 meseci neće smeti da budu angažovani u bilo kakvim fudbalskim poslovima odlukom prvostepenog organa.
Dejan Filipović, prvi čovek Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije, prijavio je Spasića koji se bavio platama funkcionera u Savezu odnosno platama Nenada Bjekovića, zamenika predsednika, Jovana Šurbatovića, generalnog sekretara, Tomislava Karadžića, počasnog predsednika i Filipovića.
Spasiću je na teren stavljeno iznošenje neistina na račun organa, tela i rukovodstva srpske kuće fudbala. Komisija je više puta utvrdila povredu Oduke o etičkom kodeksu i standardima ponašanja članova Saveza.
„Spasić nije promovisao javni interes, zvanične stavove i interese Fudbalskog Saveza Srbije i njegovih članova. U javnosti je zlonamerno i neistinito prikazivao činjenice i posebno istupao u oblastima za koje nije nadležan, van granica ovlašćenja. Promovisao je lične interese zbog pribavljanja koristi, odnosno nanošenjem štete FSS i članovima“, piše u odluci Disciplinske komisije.
Sankcionisan je Asmir Bislimi, zbog izjava u sredstvima javnog informisanja. On je imao oštre zamerke na Aleksandra Pavića, direktora Super i Prve lige Srbije, nakon što je doneta odluka da se meč Proletera i Radničkog iz Niša završi službenim rezultatom 0:3.
Kako se navodi, otežavajuća okolnost bila je što se Bislimi nije pokajao i ponovio prekršaj. Bislimi neće biti u mogućnosti da se pojavljuje u restriktivnom prostoru, potpisuje klupske odluke niti se angažuje u organima saveza.
Spasić i Bislimi imaju pravo na žalbe.
Aleksandar Mitrović Srbija - Sputnik Srbija, 1920, 10.02.2022
SPORT
„Nemilosrdni“ Mitrogol piše englesku istoriju – uskoro će mu svi gledati u leđa
Zastave Rusije i Ukrajine - Sputnik Srbija, 1920, 10.02.2022
SPORT
Pokrenuta istraga zbog skandaloznog ponašanja Ukrajinaca
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 10.02.2022
SPORT
Srbija pala za dve pozicije na novoj FIFA rang listi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala