- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Najnoviji ruski avion za daljinsko osmatranje izveo prvi let sa uključenim radarom

© Foto : Press service of RuselectronicsNajnoviji ruski avion za radarsku patrolu A-100 „Premijer“
Najnoviji ruski avion za radarsku patrolu A-100 „Premijer“  - Sputnik Srbija, 1920, 10.02.2022
Pratite nas
Najnoviji ruski avion za radarsku patrolu A-100 „Premijer“ izveo je prvi let u okviru testiranja sa uključenom radarskom stanicom, saopštio je Sputnjiku obavešten izvor.
„Perspektivni avion za radarsku patrolu, navođenje i upravljanje A-100 'Premijer' 9. februara je izveo prvi let sa aerodroma u Taganrogu sa uključenom radarskom opremom u okviru nastavka testiranja“, navodi sagovornik.
Podsetimo, o letovima A-100 poslednji put se govorilo 2019. godine. Tada je prototip „Premijera“ prvi put podignut u vazduh u okviru preliminarnih testiranja.
Glavni proizvođač vojno-industrijskog kompleksa Rusije – koncern „Vega“ pravi A-100 kao zamenu za avion za daljinsko radarsko osmatranje, navođenje i upravljanje A-50 koji se sada nalazi u sastavu naoružanja.
Vazduhoplovni kompleks A-100 nastao je u svetlu pojavljivanja novih klasa meta i lovačke avijacije nove generacije. Njegove sposobnosti značajno prevazilaze kako ruske, tako i strane analoge, uključujući američki avion za daljinsko radarsko osmatranje, navođenje i upravljanje E-3.
Ruski leteći radar A-100 Premijer - Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2020
„Oči“ na nebu: Zašto je Rusiji potreban avion A-100 „Premijer“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala