- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Drama i dalje traje: Kamila trenirala, MOK odbio da komentariše glasine

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaKamila Valijeva
Kamila Valijeva - Sputnik Srbija, 1920, 10.02.2022
Pratite nas
Kamila Valijeva, ruska petnaestogodišnja reprezentativka u umetničkom klizanju, odradila je trening u četvrtak, nakon što su se dan ranije pojavile glasine da je njen pozitivan doping test uzrok otkazivanja ceremonije dodele medalja na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu.
Kamila nije suspendovana sa Olimpijskih igara. Čekamo na zvanično saopštenje Međunarodnog olimpijskog komiteta“, izjavila je ataše Klizačkog saveza Rusije Olga Jermolina.
Ruska princeza, koja je u ponedeljak osvojila zlato u ekipnom takmičenju, našla se na udaru medija koji su otkazivanje ceremonije dodele medalja povezali sa njenim navodnim doping testom.
Kamila Valijeva - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2022
SPORT
Advokat otkrio šta čeka mladu Ruskinju – doktor sumnja na „nešto čudno“
To su isključivo spekulacije i glasine, a tako ih karakteriše i Međunarodni olimpijski komitet koji je u zvaničnom saopštenju izjavio da se radi o „pravnim problemima“, ne navodeći tačan razlog zašto se nije održala ceremonija.
„Jasno vam je da neću komentarisati glasine. Da, situacija je juče nastala, ali neću da komentarišem pravne detalje. Priča o doping testu je samo spekulacija“, rekao je portparol MOK-a Mark Adams.
„Potrebno je strpljenje da se dođe do konkretnog rezultata. Nadamo se razumevanju svih sportista uključenih u ovu situaciju. Neću komentarisati glasine, a informacija da se radi o slučaju dopinga je isključivo to (glasina)“, dodao je.
Valijeva je u četvrtak normalno trenirala, a posle toga prošla je kroz „miks zonu“ gde su novinari pokušali da dođu do izjave, ali ruska klizačica je odbila da dâ komentar, prenele su „Ria novosti“.
Nije poznato kada će MOK doneti konačnu odluku, a mediji se nadaju da će to biti u četvrtak.
Novinar besan zbog drame u Pekingu: „Šta ste, kog đavola, čekali? Hoće da izbace Kamilu i Rusiju!“
Lek je razlog za dramu koju preživljava ruska ledena princeza?
Advokat otkrio šta čeka mladu Ruskinju – doktor sumnja na „nešto čudno“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala