- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„RT DE“ podnela žalbu sudu u Berlinu zbog zabrane emitovanja u Nemačkoj

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaTelevizija RT DE na nemačkom kreće sa emitovanjem
Televizija RT DE na nemačkom kreće sa emitovanjem - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2022
Pratite nas
Kompanija „RT DE Prodakšns“ osporila je odluku Komisije za registraciju i nadzor nemačkog medijskog regulatora MABB koja je zabranila satelitsko i drugo emitovanje televizije „RT DE“, navodi se na telegram-kanalu televizije. Medijska kompanija je odluku suda nazvala nezakonitom i očekuje da će biti ukinuta.

„Predstavnici MABB tvrde da ‘RT DE Prodakšns’ odgovara za emitovanje kanala ‘RT DE’, ignorišući činjenicu da se emitovanje odvija preko ‘TV Novosti’ iz Moskve. Spekulacije koje MABB iznosi su neistinite“, navodi se u saopštenju.

U kompaniji „RT DE Prodakšns“ podvlače da kompanija pruža usluge „TV Novosti“ isključivo kao kreator sadržaja i ne odgovara za emitovanje „RT DE“.
Oni očekuju da će Administrativni sud Berlina poništiti nepravednu odluku MABB.
Komisija za registraciju i nadzor nemačkog medijskog regulatora MABB zabranila je 1. februara emitovanje televizije „RT DE“ u zemlji, rekavši da organizacija nema potrebnu dozvolu. Pored satelitskog emitovanja, regulator je takođe zatražio da se prekine emitovanje programa na portalu, putem mobilnih aplikacija i smart TV aplikacija „RT njuz“. Kompanija „RT DE Prodakšn“ žaliće se na odluku nemačkog regulatora sudu. Ministarstvo spoljnih poslova Rusije objasnilo je da je TV kanal poslovao na osnovu dozvole izdate u Srbiji koja je u potpunosti u skladu sa Evropskom konvencijom o prekograničnoj televiziji, čiji je potpisnik i Nemačka. Ministarstvo je dodalo da počinje da sprovodi recipročne mere protiv nemačkih medija akreditovanih u Rusiji, kao i internet-posrednika koji su samovoljno i neopravdano izbrisali naloge televizije „RT“ sa svojih platformi.
Nakon toga, Ministarstvo je saopštilo da Rusija, kao odgovor na prestanak emitovanja televizije „RT DE“, zatvara kancelariju „Dojče velea“ u Rusiji i ukida akreditacije svim zaposlenima u ruskom birou ovog medija, a takođe prekida satelitsko i drugo emitovanje kanala u Rusiji.
Štand RT-a na Peterburškom međunarodnom ekonomskom forumu - Sputnik Srbija, 1920, 08.02.2022
RUSIJA
Zaharova: Rusija će odgovoriti Nemačkoj u slučaju eskalacije situacije sa ruskim medijima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala