- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova: Rusija će odgovoriti Nemačkoj u slučaju eskalacije situacije sa ruskim medijima

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaŠtand RT-a na Peterburškom međunarodnom ekonomskom forumu
Štand RT-a na Peterburškom međunarodnom ekonomskom forumu - Sputnik Srbija, 1920, 08.02.2022
Pratite nas
Rusija će recipročno odgovoriti u slučaju bilo kakvih koraka Nemačke prema ruskim medijima, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

„Znam da će sa ‘RT DE’ sve biti u redu. Ako nemačke vlasti krenu putem održavanja postojećeg stanja, videće naš recipročni odgovor... ako nemačke vlasti krenu putem eskalacije i zaoštravanja situacije, videće naš recipročni odgovor“, rekla je Zaharova za televiziju „RT“.

Ona je istovremeno dodala da ako nemačke vlasti krenu putem stabilizacije, onda će i ruska strana poći u susret Nemačkoj.
„Ako vidimo želju Nemačke da nekako normalizuje situaciju, uveravam vas, mi smo spremni za to“, zaključila je Zaharova.
Komisija za registraciju i nadzor nemačkog medijskog regulatora MABB zabranila je 1. februara emitovanje televizije „RT DE“ u zemlji, rekavši da organizacija nema potrebnu dozvolu. Pored satelitskog emitovanja, regulator je takođe zatražio da se prekine emitovanje programa na portalu, putem mobilnih aplikacija i smart TV aplikacija „RT njuz“. Kompanija „RT DE Productions“ žaliće se na odluku nemačkog regulatora sudu. Ministarstvo spoljnih poslova Rusije objasnilo je da je TV kanal poslovao na osnovu dozvole izdate u Srbiji koja je u potpunosti u skladu sa Evropskom konvencijom o prekograničnoj televiziji, čiji je potpisnik i Nemačka. Ministarstvo je dodalo da počinje da sprovodi recipročne mere protiv nemačkih medija akreditovanih u Rusiji, kao i internet-posrednika koji su samovoljno i neopravdano izbrisali naloge televizije „RT“ sa svojih platformi.
Nakon toga, Ministarstvo je saopštilo da Rusija, kao odgovor na prestanak emitovanja televizije „RT DE“, zatvara kancelariju „Dojče velea“ u Rusiji i ukida akreditacije svim zaposlenima u ruskom birou ovog medija, a takođe prekida satelitsko i drugo emitovanje kanala u Rusiji.
Vыstavka CSTB Telecom&Media 2019 - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2022
RUSIJA
Zaharova: „Dojče vele“ je propagandna mašinerija NATO
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala