- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Nove američke trupe blizu Srbije: „Kuguari“ stižu u Rumuniju

© Sputnik / Vladimir Vяtkin / Uđi u bazu fotografijaAmerički vojnici
Američki vojnici - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2022
Pratite nas
Američke trupe kojima se jačaju savezničke snage u Rumuniji iz Nemačke stići će u tu zemlju večeras, sa ciljem da zaštite istočno krilo NATO od potencijalnog prelivanja ukrajinske krize, saopštilo je rumunsko Ministarstvo odbrane.
SAD šalju skoro 3.000 dodatnih vojnika u Poljsku i Rumuniju da, kako tvrde, ojačaju odbranu istočne Evrope, a Pentagon je saopštio da će premestiti brigadu Strajker od oko 1.000 američkih pripadnika iz Vilseka u Nemačkoj u Rumuniju, dok su u Poljsku američke trupe već u subotu počele da pristižu.
Rumunsko ministarstvo je saopštilo da će deo brigade, koji je nazvan Operativna grupa Kuguar, ući u tu zemlju oko 20 časova, a njeno krajnje odredište je vojna baze Mihail Kogalničeanu, u blizini luke Konstance na Crnom moru, koju američke snage koriste još od 1999. godine, preneo je Tanjug.
Juče je prvih 100 američkih vojnika stiglo u Rumuniju.
Protekle nedelje u Poljsku je počela da pristiže američka vojna tehnika i vojnici.
Podsetimo, američki predsednik Džo Bajden dao je zeleno svetlo Pentagonu da rasporedi dodatne snage u istočnoj Evropi kao dokaz „podrške saveznicima u NATO-u koji se osećaju ugroženo zbog ruskih vojnih poteza u blizini Ukrajine“.
Američki vojnici ukrcavaju se u avion C-160 tokom napuštanja operativne baze Farah u Avganistanu - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2022
RUSIJA
Dve hiljade američkih vojnika za obuzdavanje Rusije — komična brojka
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala