- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Čuvari granica: Ruski lovci Su-35 stupili na dežurstvo u Belorusiji

© Sputnik / Aleksandr Vilьf / Uđi u bazu fotografijaSusret iznad Tihog okeana: Ruski lovac sprečio američki avion da se približi granici
Susret iznad Tihog okeana: Ruski lovac sprečio američki avion da se približi granici - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2022
Pratite nas
Ruski lovci Su-35 stupili su na dežurstvo u Belorusiji, a njihova uloga je zaštita vazdušnih granica Savezne Države Rusije i Belorusije, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

„Posade ruskih lovaca Su-35S Istočnog vojnog okruga, uključene u proveru snaga za reagovanje Savezne Države, stupile su na borbeno dežurstvo na aerodromu Baranoviči (Belorusija) i počeli da štite vazdušne granice“, navodi se u saopštenju.

Pored toga, posade su u Belorusiji uvežbavale presretanje vazdušnih ciljeva.
Ulogu uslovnog protivnika u vazduhu igrali su avioni Su-25 jurišne avijacije Belorusije. Dežurni lovci za presretanje dobijali su koordinate leta vazdušnih meta sa komandnih mesta i mesta za navođenje avijacije.
Pre poletanja, piloti Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije proučili su teren i maršrute leta, prošli trening na simulatoru i razradili interakciju sa grupom za kontrolu leta na aerodromu.
Podsetimo, u toku je provera snaga za reagovanje Savezne države Rusije i Belorusije. Ona se odvija u dve etape. U prvoj etapi (do 9. februara) biće preraspoređene i stvorene grupe trupa na teritoriji Belorusije. U drugoj etapi (od 10. do 20. februara) održaće se zajedničke vežbe „Saveznička odlučnost 2022“, u okviru kojih će biti odrađeno suzbijanje i odbijanje spoljne agresije, kao i suprotstavljanje terorizmu i zaštiti interesa Savezne države.
Aleksandar Lukašenko - Sputnik Srbija, 1920, 06.02.2022
RUSIJA
Lukašenko upozorava: Ko nagazi „crvenu liniju“ Moskve i Minska – dobiće šta mu sleduje!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala