- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Britanske zvaničnike upozorili uoči posete Moskvi: Odustanite od pretnji ili će razgovor biti kratak

© Sputnik / Evgeniй BiяtovMoskva
Moskva  - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2022
Pratite nas
Ministarka spoljnih poslova i ministar odbrane Velike Britanije Liz Tras i Ben Voles tokom predstojeće posete Moskvi trebalo bi da odustanu od pretnji sankcijama inače će razgovor biti kratak, rekao je ambasador Rusije u Londonu Andrej Kelin.

„Ako se spremaju u Rusiju kako bi nam još jednom zapretili sankcijama, onda je to uzaludan posao – sve čitamo, sve vidimo, znamo i čujemo. U tom slučaju naš dijalog i razgovor u Moskvi biće, verovatno, prilično kratak“, istakao je ambasador, prenose ruski mediji.

Prema njegovim rečima, za sada nema znakova da će Velika Britanija pokušati da unese konstruktivnost u raspravu o predlozima bezbednosnih garancija.
„Ako budu razvijali ideje u tom planu – kako konstruktivno da odgovore na naše predloge, onda nas takav razgovor, bez sumnje, zanima. Ali ako nam budu pretili, onda to mogu nastaviti da rade i odavde na Tviteru“, prokomentarisao je diplomata.
Ranije je britanski list „Tajms“ saopštio da će ministarka spoljnih poslova Velike Britanije Liz Tras doputovati u posetu Moskvi 10. februara.
Britanska zastava ispred Vestminsterske palate u Londonu - Sputnik Srbija, 1920, 04.02.2022
RUSIJA
„Nesuglasice treba da ostavimo iza nas“: London pokušava da spusti tenzije?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala