- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Tri medalje za rakije iz Srbije na sajmu u Moskvi

© Sputnik / Olivera IkodinovićSrpska rakija na sajmu u Moskvi
Srpska rakija na sajmu u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 08.02.2022
Pratite nas
Subotička kompanija „Simeks original“, koja se bavi proizvodnjom alkoholnih pića, nagrađena je na međunarodnom sajmu prehrambene industrije „Prodekspo 2021“ u Moskvi sa čak tri medalje, jednom zlatnom i dve bronzane.
„Top pelinkovac“ kompanije „Simeks“ nagrađen je zlatnom medaljom za kvalitet u kategoriji herbalnih biter likera, a „Vučije rakije“ od dunje i šljive, istog proizvođača, bronzanim medaljama.

„Upornim radom, uz razumevanje zahteva potrošača i profesionalnim zalaganjem na tržištu Rusije, kompanija ’Simeks original‘ iz Subotice potvrdila je kvalitet svojih proizvoda na ruskom tržištu, priznanjem najznačajnijeg međunarodnog sajma prehrambenih proizvoda i napitaka ’Prodekspo‘. Herbalni likeri su budućnost na tržištu, dok su voćne rakije tradicionalno na policama maloprodajnih objekata najvećeg ruskog distributera. Očekujemo da će rezultati otvoriti vrata ruskog tržišta i drugim srpskim proizvođačima alkoholnih proizvoda“, rekao je za Sputnjik Dejan Delić, direktor predstavništva Privredne komore Srbije u Moskvi.

Kompanija „Simeks“, sa tradicijom dugom tri decenije, pozicionirala se kao jedan od najmodernijih proizvođača voćnih rakija i alkoholnih pića u Srbiji, a ove godine prestavlja svoj program i na sajmu „Prodekspo“, najvećoj i najznačajnijoj specijalizovanoj izložbi prehrambene industrije u Rusiji i Evroaziji, u okviru koje se, pored prezentacija najsavremenijih tehnologija u proizvodnji hrane, organizuju i poslovni susreti i komercijalni pregovori proizvođača, izvoznika i distributera, kao i predstavnika vodećih federalnih i regionalnih maloprodajnih trgovinskih lanaca.
© Sputnik / Olivera IkodinovićŠtand Srbije na sajmu u Moskvi
Štand Srbije na sajmu u Moskvi  - Sputnik Srbija, 1920, 08.02.2022
Štand Srbije na sajmu u Moskvi
Na ovogodišnjem 29. sajmu „Prodekspo“ trinaest vodećih srpskih kompanija predstavlja svoje proizvode i svoj izvozni potencijal na sajmu u Moskvi. U okviru nacionalnog paviljona Srbije izvozne kapacitete predstavljaju „Mlekara Šabac“, „Mlekara Ub“, „Industrija mesa Topola“, Bačka Topola, „Fabrika dečje hrane“, Dobanovci, „Vinarija Čoka PLUS“, Subotica, „Masli“, Leskovac, „Zlatiborac“, Mačkat, „ITN grup“, Beograd, „Budimka“, Požega, „Mambikom agrar“, Beograd, „BMN Malinas“, Požega, „NN tel“, Novi Sad, „Simeks original“, Subotica.
Svake godine sajam „Prodekspo“ poseti preko 70.000 posetilaca iz preko 110 zemalja, a ove godine učestvuje preko 2.600 izlagača iz raznih zemalja: Italije, Brazila, Severne Makedonije, Turske, Francuske, Portugalije, Azerbejdžana i dr.
Međunarodna izložba hrane i pića „Prodekspo“ - Sputnik Srbija, 1920, 07.02.2022
EKONOMIJA
„Prodekspo 2022“ — srpski sir, brinza, osvojio Moskvu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala