- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski diplomata: Američki zakonodavci izgubili dodir sa realnošću

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaMoskva
Moskva - Sputnik Srbija, 1920, 08.02.2022
Pratite nas
Moskva smatra da je besmisleno komentarisati i reagovati na „mračne“ planove američkih zakonodavaca o novim sankcijama protiv Rusije, rekao je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Aleksandar Pankin.

„Svima je odavno jasno da su američki zakonodavci izgubili dodir sa realnošću. Žive u carstvu sopstvenih fobija u vezi naše zemlje, štancujući 'mračne' planove obuzdavanja Rusije na svim frontovima iz bilo kog razloga i bez njega“, rekao je diplomata.

Kako je dodao, „napad“ Rusije na susedne zemlje je besmislena fiks ideja Zapada.
„Odavno je jasno da će i u nedostatku razloga za uvođenje ovakvih ograničenja protiv Rusije oni biti pronađeni, tačnije izmišljeni, uključujući, kao što smo već isticali, sumanutu fiks ideju o 'napadu Rusije na susedne zemlje'“, konstatovao je Pankin.
Prema njegovim rečima, negativne posledice oštrih sankcija protiv Rusije neizbežne su za zapadne inicijatore.

„Možemo samo da ponovimo da žalimo zbog ovoga što se dešava i da potvrdimo da su negativne posledice oštrih ograničenja protiv nas neminovne za zapadne inicijatore tih mera. Svesni smo da nijedna strana, pod uslovom da su obe razumne, nije zainteresovana za takav razvoj događaja, a brojne pretnje sankcijama smatramo kontraproduktivnom podsticanju propagande oko Rusije, između ostalog i kroz prizmu 'ukrajinskog sižea'“, rekao je on.

Takođe je dodao da se Rusija nada da će, za razliku od Vašingtona, „u Briselu ipak prevladati razboritost“, te da EU neće uvesti protiv Moskve sankcije koje bi naštetile međunarodnom finansijskom sistemu.
Krajem januara američkom Kongresu predstavljen je nacrt novih sankcija protiv Rusije koji, između ostalog, predviđa mere protiv „Severnog toka 2“ kao i najmanje tri finansijske institucije, državnog duga, predsednika i drugih rukovodilaca zemlje.
Zastave SAD i Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 01.02.2022
RUSIJA
Novi predlog iz Amerike: Devet koraka protiv Rusije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala