- Sputnik Srbija, 1920
VOJSKA I NAORUŽANJE
Najnovije vesti o naoružanju iz Srbije, Rusije i sveta. Vojne vežbe, nuklearna trijada, predstavljanje novih vojnih tehnologija i komentari stručnjaka.

LNR: Sprečen artiljerijski napad Kijeva

© Sputnik / Sergeй Averin / Uđi u bazu fotografijaPripadnik Narodne milicije LNR na straži u Luganskoj oblasti
Pripadnik Narodne milicije LNR na straži u Luganskoj oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 08.02.2022
Pratite nas
Narodna milicija samoproglašene Luganske Narodne Republike presrela je dron Oružanih snaga Ukrajine koji je Kijev planirao da iskoristi za korigovanje artiljerijske vatre na teritoriji LNR, saopštio je portparol Milicije Ivan Filiponjenko.
„U oblasti ​​naselja Popasnaja (pod kontrolom Kijeva), neprijatelj je lansirao bespilotnu letelicu 'LELEKA-100', koja može da prenosi video-slike u realnom vremenu, određujući tačne geografske koordinate, prenoseći ih kontroli vatre i vršeći snimanje ovih informacija“, rekao je Filiponjenko.
On je objasnio da je Narodna milicija LNR istovremeno zabeležila napredovanje dežurnih artiljerijskih sredstava 24. brigade ukrajinskih snaga na vatrene položaje i pripremu za gađanje minobacačkog voda Oružanih snaga Ukrajine u oblast sela Novoaleksandrovka koje je pod kontrolom Kijeva.
Pripadnici Narodne milicije uspeli su da priguše signal Oružanih snaga Ukrajine, presretnu dron i prizemlje ga u blizini sela Kalinovo-Borščevato.
„Pretnja od artiljerijskog udara je neutralizovana“, istakao je Filiponjenko.
Ranije su u LNR saopštili da su u Donbas stigle jedinice bespilotnih letelica ukrajinskih snaga. Letovi borbenog vazduhoplovstva i dronova duž cele kontakt linije u Donbasu zabranjeni su Minskim sporazumima.
Ukrajinska vojska je u poslednje vreme koncentrisala polovinu snaga u Donbasu i redovno granatira ustanike, između ostalog korišćenjem i zabranjene tehnike – turskih udarnih bespilotnih letelica „Bajraktar“, kao i sistema „Smerč“ i „Uragan“. Osim toga, na raspolaganju imaju protivtenkovske raketne sisteme „Džavelin“ koje su isporučile Sjedinjene Američke Države kao vojnu pomoć. Moskva je više puta skretala pažnju Vašingtona i evropskih zemalja da ukrajinske vlasti na sve moguće načine pokušavaju da sabotiraju primenu Minskih sporazuma.
Britanski vojnici - Sputnik Srbija, 1920, 08.02.2022
RUSIJA
LNR: Britanski specijalci stižu u Donbas
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala