- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

LNR: Britanski specijalci stižu u Donbas

© Flickr / Defence ImagesBritanski vojnici
Britanski vojnici - Sputnik Srbija, 1920, 08.02.2022
Pratite nas
Više od 100 pripadnika snaga za specijalne operacije Velike Britanije uskoro će stići u Donbas, saopštio je zvanični predstavnik uprave Narodne milicije Luganske narodne republike Ivan Filipenenko.
„Dobili smo informacije da je u Ukrajinu stiglo više od 100 pripadnika snaga za specijalne operacije Velike Britanije. Bez obzira na to što Velika Britanija zvanično saopštava da su ti vojnici instruktori i da će, navodno, obučavati ukrajinsku vojsku, naša obaveštajna agintura je dobila pouzdane informacije da su britanski specijalci stigli u sastavu regularnih jedinica i mogu da izvode izviđačko-diverzantske operacije. Uskoro se očekuje njihov dolazak u zonu takozvane operacije združenih snaga (ukrajinske vojske u Donbasu)“, rekao je Filipenenko.
Pored toga, naglasio je Filipenenko, obaveštajna agentura LNR je dobila informacije o rezultatima provere stanja borbene gotovosti ukrajinske vojske uoči ofanzive.
"Tokom inspekcije glavni komendant Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni ukazao je na krajnje nisu popunjenost vojnih jedinica medicinskim persinalom i nespremnost medicinskih ustanova da prime veliki broj ranjenika... On je postavio zadatak da se popune jedinice medicinskim personalom u najkraćem roku", saopštio je predstavnik LNR.
Obaveštajna agentura narodne milicije LNR je saznala i da ukrajinske specijalne službe pripremaju inscenirani teroristički napad na jedan od industrijskih i socijalnih objekata koje imaju opasnu proizvodnju.
Vojnici Poljske i SAD tokom vojne vežbe NATO-a  u Poljskoj - Sputnik Srbija, 1920, 07.02.2022
RUSIJA
U Donbas stigli poljski plaćenici
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala