- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Jug Rusije će pokriti "Panciri"

© Sputnik / Lola ĐorđevićArtiljerijsko-raketni sistem za protivvazduhoplovnu odbranu „Pancir S1“ na poligonu "Pasuljanske livade"
Artiljerijsko-raketni sistem za protivvazduhoplovnu odbranu „Pancir S1“ na poligonu Pasuljanske livade - Sputnik Srbija, 1920, 08.02.2022
Pratite nas
U Južnom vojnom okrugu Rusije biće formirane nove jedinice mobilne rezerve protivvazdušne odbrane koje će pokriti jug Rusije i Kavkaz. Vojska će dobiti protivvazdušne raketno-topske sisteme „Pancir“, pišu „Izvestija“, pozivajući se na neimenovane izvore u Minisarstvu odbrane.
Izvori lista saopštili su da su u vojnom resoru već doneli odluku da formiraju novih jedinica. Rezervne jedinice PVO učestvuju u vežbama za slučaj izbijanja vojnih pretnji.
Po mišljenju vojnog eksperta Vladislava Šurigina, „Pancir“ je jedno od najefikasnijih sredstava borbe protiv dronova. Prednost kompleksa je njegova mobilnost. „Pancir“ je dobio specijalnu municiju za borbu protiv bespilotnih letelica.
Pres služba Ministarstva odbrane Rusije saopštila je ranije da će se ove godine pojaviti nova verzija protivvazdušnog sistema „Pancir“, kao i naprednog naoružanja „Derivacija PVO“ i „Tajfun PVO“. Modifikacija sistema „Pancir SM SV“ na guseničnoj šasiji za Kopnenu vojsku imaće dva tipa protivvazdušnih vođenih raketa i povećanu zonu dejstva.
Pancir S1 - samohodni raketno-topovski kopneni sistem  - Sputnik Srbija, 1920, 29.01.2022
RUSIJA
U Belorusiju prebačena divizija ruskih sistema „Pancir S“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala