- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nadal ima „čarobni koktel“ koji ga je odveo do titule u Australiji

© AP Photo / Hamish BlairRafael Nadal
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 07.02.2022
Pratite nas
Rafael Nadal titulom na Australijan openu najviše je zadivio zbog načina na koji se vratio posle ozbiljne povrede i operacije. Posle neverovatnog uspeha u Melburnu, Anhel Martin, doktor slavnog Španca, otkrio je da formula uspeha bivšeg broja jedan leži u jednom „neobičnom koktelu“.
Medicina je rekla „nemoguće“, ali je Nadal još jednom srušio sve pretpostavke i logična objašnjenja i izašao na teren posle oporavka od Miler-Vajsove bolesti.
Iako su mnogi stručnjaci, od kojih je jedan i Jasmin Nurković koji je govorio za Sputnjik istakli da bi bilo medicinsko čudo da se Nadal uopšte vrati na teren, Španac ne samo da se vratio već i osvojio Grend slem titulu.
Istina, Novaka Đokovića, „kralja Australije“ nije bilo, Rafi je put bio olakšan, ali njegova karijera je bogatija za jedan pehar i to 25. sa najvećih turnira. Kao formulu za uspeh Anhel Martin, doktor španskog asa, navodi jedan zanimljiv koktel koji „Bik sa Majorke“ koristi već duži vremenski period.
„Svojoj fizičkoj i mentalnoj snazi on je dodao i savršen tim: Mark, Sebastijan, Karlos, Rafael, Kosta, Benito i lekcije strica Tonija. Sve to formira neobični koktel, formulu koja ne može da podbaci, koja uspeva da mu doprinese u tim malim detaljima koji prave razliku između poraza i pobede koja će uvek pasti na njegovu stranu“, objasnio je Martin.
Lekar je objasnio da je Nadal jednostavan i pored velikog uspeha.
„Rafa je kolosalni šampion čije je ime već zlatnim slovima ispisano u istoriji tenisa i međunarodnog sporta. Ali takođe, ima i jednostavnost koja ga čini sjajnim. On nije samo elitni sportista. Rafa je čovek, sjajan je na svaki način. Njegov plamen se nikada neće ugasiti“, zaključio je Martin.
Nadal se ipak i dalje bori sa hroničnom bolešću, ali je svakako impresivno na koji način je nosi uz sebe i uspeva da pobeđuje sa njom.
Španac je i prvi sportista koji je uspeo da se na ovako profesionalan način bavi sportom, a da ima Miler-Vajsov sindrom.
Novak Đoković i Danil Medvedev na Australijan openu - Sputnik Srbija, 1920, 07.02.2022
SPORT
Novak ne igra, ali je pobegao Medvedevu i ide ka apsolutnom rekordu
Aleksandar Zverev - Sputnik Srbija, 1920, 06.02.2022
SPORT
Nemac nije spreman za velika dela: Zverev i dalje sanja noćnu moru — pritisak
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala