- Sputnik Srbija, 1920
VOJSKA I NAORUŽANJE
Najnovije vesti o naoružanju iz Srbije, Rusije i sveta. Vojne vežbe, nuklearna trijada, predstavljanje novih vojnih tehnologija i komentari stručnjaka.

Pentagon: SAD ne vide direktne pretnje istočnom krilu NATO-a od Rusije

© AP Photo / Andrew HarnikPortparol Pentagona Džon Kirbi na redovnom brifingu
Portparol Pentagona Džon Kirbi na redovnom brifingu - Sputnik Srbija, 1920, 07.02.2022
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države ne vide direktnu pretnju istočnom krilu NATO-a od Rusije, izjavio je portparol Pentagona Džon Kirbi.
„Nema nikakvih specijalnih ili dodatnih pretnji iz Rusije istočnom krilu NATO-a“, rekao je on, odgovarajući na pitanje novinara da li Vašington vidi nove pretnje sa strane Rusije za Poljsku i baltičke zemlje.
Kirbi je istovremeno naglasio da Sjedinjene Američke Države i dalje vide veliku koncentraciju ruskih trupa na granici Rusije i Ukrajine, kao i u Belorusiji.
„Ali ništa direktno ne predstavlja pretnju istočnom krilu NATO-a“, dodao je portparol.
Kako je naveo, SAD smatraju da Rusija nastavlja da povećava broj vojnika na granici sa Ukrajinom. Prema njegovim informacijama, koncentrisanje ruskih trupa na granici sa Ukrajinom obuhvata mnogo više od 100 hiljada vojnika „i nastavlja da se povećava“.
Kijev i zapadne države u poslednje vreme izražavaju zabrinutost zbog navodnog povećanja „agresivnih dejstava“ Rusije u blizini granica Ukrajine. Rusija je u više navrata negirala optužbe Zapada i Ukrajine za „agresivna dejstva”, navodeći da nikome ne preti i nema nameru nikoga napada, a izjave o „ruskoj agresiji” koriste se kao izgovor da se što više vojne tehnike NATO-a rasporedi u blizini ruske granice.
Jens Stoltenberg - Sputnik Srbija, 1920, 07.02.2022
RUSIJA
NATO zagovara dijalog sa Moskvom – i dugoročno jačanje prisustva blizu ruskih granica
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala