- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lukašenko: Moj sin se takmičio s Putinom u pucanju iz vatrenog oružja i – pobedio!

© Foto : POOL / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko - Sputnik Srbija, 1920, 07.02.2022
Pratite nas
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko ispričao je u intervjuu jutjub-kanalu „Solovjov lajv“ kako njegov sin Nikolaj odlično puca iz vatrenog oružja.
Predsednik Belorusije se podsetio na događaje iz avgusta 2020. godine kada su u državi, nakon predsedničkih izbora, počeli protesti.
„Oni su planirali napad na rezidenciju, a kod mene, osim pištolja, nije bilo drugog oružja... Moj mlađi sin odlično rukuje oružjem, nedavno se takmičio sa Putinom u pucanju iz vatrenog oružja i pobedio, iako Putin odlično puca“, istakao je Luakšenko.
On je podsetio da su demonstranti tokom protesta jednom ušli u rezidenciju predsednika.
„Ja sam se nalazio u letnjoj rezidenciji. Vratio sam se ovde, u predsedniču rezidenciju i kontrolisao sve. Video sam da su pustili lažnu vest da sam, kao Janukovič, pobegao. Da sam već u Rostovu, da su deca otišla. Uzeo sam automat u ruke, obukao pancir, čak sam šlem zaboravio da stavim“, ispričao je Luakšenko.
„Niko nije drhtao. Znao sam kako rade naši momci, oni su ispunjavali sve što sam im govorio. Ali, ja sam morao da im pokažem da nigde nisam pobegao, da sam ovde, i da su moja deca ovde, čak i najmlađe dete. On nije izlazio, samo mi je rekao: Neću nikoga da napadam, ali ću braniti svog oca“, prisećao se beloruski lider.
Pristalice beloruske opozicije na protestu ispred predsedničke palate u Minsku - Sputnik Srbija, 1920, 30.08.2020
Lukašenko ponovo sa automatom ispred rezidencije /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala