- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj: Poseta Makrona - glavni događaj večeri

© Sputnik / Vяčeslav BobkovMoskovski Kremlj
Moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 07.02.2022
Pratite nas
Napetost u Evropi zbog situacije oko Ukrajine i bezbednosnih garancija tema je koja će dominirati na sastanku predsednika Rusije i Francuske, Vladimira Putina i Emanuela Makrona, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
„Veče je posvećeno poseti predsednika Francuske Emanuela Makrona. Očekujemo da će večeras oko pet sati početi razgovor Putina i Makrona koji će se nastaviti za radnom večerom i završiti zajedničkom konferencijom za štampu. To je veoma važna poseta. Očigledno je da će apsolutno dominirati tema napetosti u Evropi, vezana za situaciju oko Ukrajine, tema bezbednostnih garancija za Rusiju, sve što se tiče ovih glavnih problema“, rekao je Peksov novinarima.
Peskov je podsetio da su ovim kontaktima prethodili telefonski razgovori dva predsednika.
„Zato očekujemo veoma sadržajan i dug razgovor“, dodao je on.
„Emanuel Makron se nalazi na čelu države koja predsedava EU. To je veoma važno. Naravno, situacija je suviše kompleksna da se mogu očekivati neki odlučujući prelomi tokom jednog sastanka. Međutim, mi znamo, i sam Makron je govorio Putinu, da on dolazi sa određenim idejama po pitanju pronalaženja mogućih opcija smirivanja napetosti u Evropi. On dolazi da podeli te ideje sa Putinom“, istakao je portparol ruskog predsednika.
Predsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik Francuske Emanuel Makron - Sputnik Srbija, 1920, 07.02.2022
RUSIJA
Diplomatska ofanziva: Makron u Moskvi, Šolc u Vašingtonu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala