- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Mediji dižu Srbina u nebo, trener ga spušta na zemlju: „Prijem, desna noga...“

© REUTERS / MASSIMO PINCADušan Vlahović Juventus
Dušan Vlahović Juventus - Sputnik Srbija, 1920, 07.02.2022
Pratite nas
Dušan Vlahović nije mogao da poželi lepši debi u crno-belom dresu slavnog torinskog kluba kojem se predstavio golom posle samo 13 minuta igre u pobedi nad Veronom rezultatom 2:0. Ali dok ga mediji na Apeninima dižu u nebo, trener Juventusa Masimilijano Alegri ne dopušta bilo kakvu euforiju, već spušta Srbina na zemlju.
E, to je Juventus. Klub u kojem su uvek gladni za golovima, pobedima, trofejima. Dušan Vlahović je već u prvom meču koji je „začinio" golom, razgalivši navijače, mogao je da oseti gde je došao i sa čime će se tek susresti.
Mediji u Torinu i Italiji hvale srpsku gol-mašinu i prvog strelca Serije A sa 18 golova, koliko ima i Ćiro Imobile, navijači najavljuju novu eru, a trener Masimilijano Alegri našao je zamerku Vlahoviću. Gazeta delo sport konstatuje da je „Vlahović radost“, a radi se o igri reči, s obzirom na to da je prezime trenera Alegri. Takođe, jedan od naslova u štampi na Apeninima je i „Došao, video i pobedio“, ali je Alegri izričit da ne sme biti euforije, kao i da je Srbin imao grešaka tokom meča sa Veronom,
„Postoje stvari koje Vlahovića i Zakarija morao da poprave u svojoj igri. Dušan je imao nekoliko loših prvih dodira. To mora da popravi kako bi bio ubitačniji u kretnjama sa loptom. Voli da ima kontakt sa defanzivcima, ali ima samo 22 godine i nema toliko iskustva. Mora da popravi način na koji se oslobađa odbrambenih fudbalera, ali i da više koristi desnu nogu“, odlučio se za blagu kritiku Alegri, uprkos činjenici da je Vlahović uradio ono što se od njega očekuje – postigao je gol.
I nije samo Vlahović bio taj koji je postigao gol na debiju. Isto je učinio i Denis Zakarija koji je stigao iz Menhengladbaha.
Juventus već u sredu igra protiv Sasuola u Kupu Italije, a onda sledi prvenstveni meč sa Atalantom koja je neočekivano pala na svom terenu protiv Kaljarija (1:2).
„Važno je da ostanemo fokusirani, pred nama je dug put. Ne smemo da poletimo, idemo korak po korak. Sledi nam Sasuolo, pa Atalanta. Nedostaju nam četiri boda kako bismo se umešali u borbu za titulu“, istakao je trener torinske "stare dame“ Masimilijano Alegri.
Inter je trenutno lider Serije A sa 53 osvojena boda, Napoli ima samo poen manje, dok je Milan na koti 52, a Juventus je četvrti sa 45 osvojenih bodova.
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 06.02.2022
SPORT
Debi iz snova – Vlahoviću dovoljno 13 minuta za gol u dresu Juventusa /video/
Senegal - Sputnik Srbija, 1920, 06.02.2022
SPORT
Mane od tragičara do heroja, Salah u suzama – Senegal je šampion Afrike!
Milica Mijatović - Sputnik Srbija, 1920, 06.02.2022
SPORT
Roma dovela srpsku princezu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala