- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jokiću doveli „tempiranu bombu“ – neko će morati da reaguje

© AP Photo / David ZalubowskiDeMarkus Kazins
DeMarkus Kazins - Sputnik Srbija, 1920, 07.02.2022
Pratite nas
DeMarkus Kazins je vrhunski košarkaš, ali će pod hitno morati da poradi na žestokom temperamentu koji je sastavni deo njegove ličnosti. Centar koji je u januaru stigao u Denver kod Nikole Jokića, na pet utakmica za Nagetse je zaradio četiri tehničke greške i jedno isključenje.
Američki reprezentativac je na parketu poput „tempirane bombe“ koja može da „eksplodira“ i da upropasti u deliću sekunde sve što je ekipa strpljivo gradila tokom meča ili sezone...
To svakako ne želi nijedan trener. Denver bi u Kazinsu, u slučaju da dve strane dogovore dugoročnu saradnju, mogao da dobije pravo pojačanje u reketu. Ali će neko pod hitno morati da porati na „kratkom fitilju“ koji poseduje DeMarkus jer bi ekipa mogla da ima više štete nego koristi od bivšeg asa Milvokija, Klipersa, Hjustona, Golden Stejta, Nju Orleansa i Sakramenta
I brojni košarkaški eksperti složni su u oceni da Kazins poseduje neverovatan talenat i fizičku snagu, uz akcenat da mu mentalna snaga, kao i karakter, nisu na tako visokom nivou, koji bi ga učinio još boljim i dominantnijim.
Tako je Kazins u svom prepoznatljivom stilu „planuo“ u duelu Denvera i Bruklina, kada je u poslednjoj četvrtini bio nezadovoljan sudijskom odlukom zbog čega je zaradio isključenje.
Denver ima prostora da angažuje na duže Kazinsa, ali je očigledno da trener Majkl Meloun i ostali „vagaju“ šta im je činiti sa temperamentnim Kazinsom.
DeMarkus je inače u prošlosti imao nesuglasice sa Nikolom Jokićem sa kojim je na parketu vodio žestoku borbu dok su bili rivali, ali mu Somborac to nije zamerio.
Štaviše, prešao je preko svega i priznao da je imao „iskrivljenu sliku“ o Kazinsu.
„Volim ga. Ranije smo bili svojevrsni rivali. Kazins je zaista sjajan momak, zabavno je biti u njegovom društvu. Ima sjajan karakter, samo što ponekad zna da poludi kada sudije nisu prema njegovom ukusu. Pokazao mi je da sam pogrešio“, izjavio je Jokić.
Kazins trenutno odrađuje drugi desetodnevni ugovor sa Denverom, a prosečno beleži 6,3 poena uz 6,5 skokova po utakmici.
Nemanja Nedović - Sputnik Srbija, 1920, 07.02.2022
SPORT
PAO je bio pred katastrofom, a onda se Srbin razgoropadio /video/
Srpski košarkaš Nikola Jokić u duelu protiv Bruklin Netsa - Sputnik Srbija, 1920, 06.02.2022
SPORT
Jokić se igrao sa rivalom – novi tripl-dabl za prekid loše serije /video/
Američki košarkaš Markif Moris - Sputnik Srbija, 1920, 06.02.2022
SPORT
Amerikanac ne može da se oporavi od Jokićevog nokauta: „Zabrinuti smo“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala