- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova: Predstavnici NATO-a su „natisti“

© Foto : Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 06.02.2022
Pratite nas
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova nazvala je predstavnike NATO-a „natistima“.
„Velika je čast nazvati ih ‘natovcima’. Oni su natisti posle onoga što su uradili sa dezinformacijama o ruskoj pseudoagresiji na Ukrajinu“, napisala je Zaharova na svom Telegramu.
Agencija Blumberg je 5. februara na svom sajtu objavila vest o ruskoj „invaziji“ na Ukrajinu, a zatim je priznala grešku i uklonila je. Istog dana, nemački tabloid „Bild“ objavio je izveštaj neimenovanih tajnih službi o navodnom „planu” Rusije za prisajedinjenje Ukrajine. Isti članak sadrži komentar ambasade Rusije u Nemačkoj, gde se tvrdnje koje je objavio list nazivaju spekulacijama.
Komentarišući grešku Blumberga, portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov primetio je da ova činjenica govori o opasnosti od agresivnih izjava SAD i zapadnih država i ilustruje kako takve vesti mogu dovesti do nepopravljivih posledica. Prema njegovim rečima, posle pogrešne objave, termin lažne vesti može da se zameni terminov Blumbergove vesti.
Krajem januara Blumberg je, pozivajući se na diplomatu u Kini, javio da je kineski predsednik Si Đinping navodno zamolio ruskog lidera Vladimira Putina „da ne napada Ukrajinu“ za vreme Olimpijade u Pekingu. Zaharova je, komentarišući ovu informaciju, navela da ovo „više nije ni dezinformacija, već je reč o specijalnoj informativnoj operaciji odgovarajućih američkih službi“ uz pomoć ovog medija. Kineska ambasada u Moskvi nazvala je ovu vest „lažnom i provokacijom“.
Tabloidnom matricom uništava se kultura. - Sputnik Srbija, 1920, 06.02.2022
RUSIJA
Predstavnik Rusije u UN o spremnosti Moskve da napadne Ukrajinu: Američka propaganda
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala