- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Predstavnik Rusije u UN o spremnosti Moskve da napadne Ukrajinu: Američka propaganda

CC BY-SA 2.0 / Christoph Scholz / Fake_News-unter-der-LupeTabloidnom matricom uništava se kultura.
Tabloidnom matricom uništava se kultura. - Sputnik Srbija, 1920, 06.02.2022
Pratite nas
Tvrdnje Vašingtona da je Rusija navodno 70 odsto spremna za invaziju na Ukrajinu predstavljaju tvorevinu propagandnog rata Sjedinjenih Američkih Država, smatra prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije u UN Dmitrij Poljanski.
„Još jedna tvorevina američkog propagandnog rata. Neimenovani predstavnici, neotkriveni izvori, nikakvih dokaza. I kao što smo svi videli, ako otvoreno dovedete u pitanje takve dezinformacije, nećete dobiti odgovore i bićete označeni kao apologeta Rusije“, napisao je Poljanski na svom Tviteru, komentarišući publikacije američkih medija.
U subotu je agencija Rojters objavila materijale pozivajući se na „američke predstavnike“ da navodno „Rusija ima oko 70 odsto borbene moći koja će, po njihovom mišljenju, biti potrebna za invaziju na Ukrajinu“. Američki list „Njujork tajms“ objavio je u nedelju članak u kojem je, pozivajući se na neimenovane zvaničnike, saopštila o „mogućim ogromnim ljudskim gubicima“ u slučaju sukoba u Ukrajini. Prema rečima autora publikacije, među civilima broj žrtava bi mogao da bude od 25 do 50 hiljada, među ukrajinskim vojnicima od 5 do 25 hiljada, a među ruskim vojnicima od 3 do 10 hiljada.
Ranije je američka agencija Blumberg na svom sajtu objavila vest o „invaziji“ Rusije na Ukrajinu, a zatim je priznala grešku i uklonila je. Kako se navodi u saopštenju, okolnosti ove greške se istražuju.
Kijev i zapadne države u poslednje vreme izražavaju zabrinutost zbog navodnog povećanja „agresivnih dejstava“ Rusije u blizini granica Ukrajine. Rusija je u više navrata negirala optužbe Zapada i Ukrajine za „agresivna dejstva”, navodeći da nikome ne preti i nema nameru nikoga napada, a izjave o „ruskoj agresiji” koriste se kao izgovor da se što više vojne tehnike NATO-a rasporedi u blizini ruske granice. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da Rusija premešta trupe unutar svoje teritorije i po sopstvenom nahođenju. Prema njegovim rečima, to nikome ne preti i ne treba nikoga da brine.
Vыstavka CSTB Telecom&Media 2019 - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2022
RUSIJA
Zaharova: „Dojče vele“ je propagandna mašinerija NATO
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala