- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Tinejdžer pravi botove i prati Gejtsa, Bezosa i Maska

© Flickr / Brian KlugHaker
Haker - Sputnik Srbija, 1920, 06.02.2022
Pratite nas
Tinejdžer sa Floride, koji je tražio od Ilona Maska da mu plati 50.000 dolara a da zauzvrat ne tvitne lokaciju milijarderovog privatnog aviona, rekao je da stvara još desetine naloga koji prate kretanje bogatih i slavnih ljudi.
Džek Svini, 19-godišnji student i zaljubljenik u vazduhoplovstvo, otkrio je da je napravio 16 automatizovanih tviter-naloga, ili botova, da prate avione u vlasništvu Bila Gejtsa, Džefa Bezosa, milijardera Marka Kubana i repera Drejka.
Takođe, u intervjuu za Gardijan, Svini je rekao da je napravio veb-sajt, „Graund kontrol“, koji će usluge praćenja poznatih ličnosti naplaćivati fanovima, kao i da će postojati veb-verzije tviter-botova ukoliko sajt za mikroblogovanje zatvori njegove naloge zbog pitanja privatnosti.
„Oni su ili zaista istaknute ličnosti ili su veoma zanimljivi“, rekao je Svini o ljudima koje prati, i dodao da u poslednje vreme dodaje i ljude koje njegovi pratioci predlažu.
Svini, koji je napravio nalog @ElonJet u junu 2020. godine, opisao je kao „neverovatno“ iskustvo direktnog dopisivanja sa svojim idolom Ilonom Maskom. Takođe, rekao je da se nada da će Mask ponovo otvoriti pregovore o kupovini i zatvaranju naloga.
Inače, suosnivač i izvršni direktor Tesle odbio je tinejdžerov zahtev za 50.000 dolara. Mask je nakon nekoliko razmenjenih poruka sa Svinijem, rekao da mu nije prijatno da plaća bilo šta.

„Možete li da skinete ovo? To je bezbednosni rizik“, napisao je Mask u direktnoj poruci tinejdžeru. „Ne sviđa mi se ideja da me ubije gađa neki ludak“.

Svini je rekao da je primanje direktne poruke od Maska bilo nadrealno iskustvo.
„A onda mi je ponudio 5.000 dolara ljudi ne mogu da ga prate i da skinem račun, a ja sam dao svoju protivponudu“, rekao je tinejdžer.
Svini je pokušao da pregovara sa Maskom, odgovarajući: „Ima li šanse da to poveća na 50 hiljada dolara? To bi bila velika podrška na koledžu i možda bi mi omogućilo da nabavim auto, možda čak i (Tesla) Model 3“.
A kad mu je Mask odgovorio da ne želi da plati, Svini je rekao da će obrisati nalog u zamenu za stažiranje u „Tesli“.

„To je bila poslednja stvar koju sam mu rekao. A onda me je blokirao“, ispričao je tinejdžer.

Džef Bezos - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2022
SVET
„Ja bih proterao jahtu ovuda“: Zbog Bezosa se demontira istorijski most u Roterdamu
Ilon Mask ispred automobila Tesla - Sputnik Srbija, 1920, 19.01.2022
EKONOMIJA
Veliki sukob u „Tesli“: Ilon Mask na udaru, traže mu 13 milijardi dolara
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala