- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

„Ja bih proterao jahtu ovuda“: Zbog Bezosa se demontira istorijski most u Roterdamu

© AP Photo / Evan Agostini/InvisionDžef Bezos
Džef Bezos - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2022
Pratite nas
Istorijski čelični most Koningšaven u holandskom lučkom gradu Roterdamu biće delimično demontiran da bi super-jahta osnivača „Amazona“ Džefa Bezosa mogla da prođe, objavile su lokalne vlasti.
Bezosova džinovska jahta od 430 miliona evra (485 miliona dolara) prevelika je za kultni most Koningšaven, napravljen 1878. godine, a obnovljen 1940. nakon što su ga nacisti bombardovali tokom Drugog svetskog rata, prenosi „Gardijan“.
Brodogradilište koje gradi „mamuta sa tri jarbola“ u Alblaserdamu, blizu Roterdama, zatražilo je od lokalnog veća da ukloni centralni deo mosta kako bi jahta mogla da prođe.
„To je jedini put do mora“, rekao je portparol gradonačelnika Roterdama za AFP, dodajući da će vlasnik „Amazona“ snositi račun za operaciju.
Odluka je razbesnela neke u Holandiji jer je lokalno veće posle velike renovacije 2017. obećalo da nikada više neće demontirati most, poznat u Roterdamerima kao De Hef.
U kabinetu gradonačelnika su istakli ekonomske koristi i radna mesta koja su stvorena izgradnjom broda, ali i obećali da će most biti vraćen u prvobitno stanje.
Srednji deo ogromnog mosta sa čeličnim nosačima biće uklonjen kako bi se ostavio dovoljno prostora za brod visok 40 metara, javili su holandski mediji. Proces će trajati nekoliko nedelja i očekuje se da će se desiti ovog leta.
Bezos (57) je postao jedan od najbogatijih ljudi na svetu nakon što je transformisao onlajn knjižaru „Amazon“ u globalnog trgovačkog giganta.
Glava i osnovatelь internet-kompanii Amazon.com Džeff Bezos - Sputnik Srbija, 1920, 23.01.2022
SVET
Džef Bezos ulaže ogroman novac u epigenetsko reprogramiranje
Generalna skupština Ujedinjenih nacija - Sputnik Srbija, 1920, 03.12.2021
SVET
Gospodari digitalnog sveta: Da li će Bil Gejts i Džef Bezos ući u Ujedinjene nacije? /video/
Glava i osnovatelь internet-kompanii Amazon.com Džeff Bezos - Sputnik Srbija, 1920, 22.07.2021
Zna li Bezos kako je na Zemlji – vlasnik Amazona leti u svemir a zaposleni mu rade po 14 sati dnevno
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala