- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

URA najavila razgovore za danas: Abazović treba da bude novi mandatar

© Sputnik / Boban NovovićDritan Abazović
Dritan Abazović - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2022
Pratite nas
Šef kluba poslanika „Crno na bijelo“ u Skupštini Crne Gore Miloš Konatar (URA) rekao je da smatra da novi mandatar treba da bude lider pokreta URA Dritan Abazović.
Kontar je u parlamentu rekao da će razgovori početi već danas. Razgovaraće se prvo sa predstavnicima aktuelne većine, ali i sa drugim subjektima u parlamentu. Naveo je da će to biti bilateralni razgovori, prenose crnogorski mediji.
„Stav o mandataru je moj subjektivan stav“, rekao je Konatar.
On je naveo da ne vidi kako bi saradnja sa predsednikom parlamenta Aleksom Bečićem bila plodotvorna ako Abazović bude mandatar, s obzirom na sve što su Bečić i poslanici Demokratske Crne Gore kazali na račun URA i Abazovića tokom sednice parlamenta.
Upitan da li će „Crno na bijelo“ glasati u ponedeljak o smeni predsednika parlamenta Alekse Bečića, Konatar je rekao da će „imati konsultacije u URA i doneti odluku“, prenose crnogorski mediji.
Takođe, on je rekao da incident, nakon glasanja u parlamentu, u kome je učestvovao poslanik Prave Crne Gore Marko Milačić, ne predstavlja nešto posebno važno, da to ostaje u parlamentu, i da su teške reči nekad sastavni deo političkog života.
Skupština Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 04.02.2022
REGION
Crna Gora: Izglasano nepoverenje Vladi, DPS slavi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala