- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski ambasador u SAD: Nema dogovora o ambasadama, nove sankcije su neminovne

© Sputnik / Mihail Turgiev / Uđi u bazu fotografijaRuski ambasador u Vašingtonu: Ne potpirujemo proteste, to je antiruska propaganda
Ruski ambasador u Vašingtonu: Ne potpirujemo proteste, to je antiruska propaganda - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2022
Pratite nas
Predstavnici Rusije i SAD su u Beču održali konsultacije po pitanju normalizacije rada ambasada međutim ti razgovori su završeni bez rezultata, izjavio je ambasador Rusije u SAD Anatolij Antonov.
S tim u vezi, kako je rekao, još 28 ruskih diplomata napustiće Ameriku do 30. juna.
Upitan da li to vodi ka potpunom prekidu diplomatskih odnosa između Rusije i SAD, Antonov je rekao da o tome odlučuju predsednici, ali da će ambasada Rusije raditi „do poslednjeg diplomate“.

„Ne želim da zvuči pretenciozno, ali mi ćemo raditi do poslednjeg diplomate i trudićemo se da odbranimo nacionalne interese, uz to pokušavajući da normalizujemo rusko-američke odnose“, naveo je Antonov u emisiji „Solovjov lajv“.

Takođe je rekao i da su vlasti SAD pretile hapšenjima ruskih diplomata kojima je bilo naređeno da napuste zemlju.
„Zar to nije pravo proterivanje naših diplomata?“, zapitao se Antonov.
Ruski ambasador se osvrnuo i na pitanje američkih sankcija usmerenih protiv Rusije kazavši da u Vašingtonu po pitanju novih mera postoji potpuni konsenzus.

„To je tužna priča, svaki dan čujemo diskusije o tome u Kongresu. Postoji potpuni konsenzus da su sankcije potrebne, pitanje je samo u kom obimu i u kom roku“, rekao je.

Govoreći o Ukrajini Antonov je kazao da Moskva nema nameru da je napada jer tako nešto nije u njenim interesima. „Praviti bilo kakve iluzije po pitanju ruske agresije je apsolutna glupost“, naglasio je.
Prokomentarisao je i nedavni susret predsednika Rusije i Kine Vladimira Putina i Si Đinpinga rekavši da je Amerika zabrinuta zbog zbližavanja Moskve i Pekinga, što se moglo videti i po objavama u američkim medijima.
Vladimir Putin i Si Đinping - Sputnik Srbija, 1920, 04.02.2022
RUSIJA
Kina i Rusija rame uz rame: Zajednička izjava o svim ključnim međunarodnim pitanjima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala