- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Marin le Pen: Ako pobedim Francuska napušta NATO i menjamo EU na Evropsku alijansu nacija

© Sputnik / Kristina Afanasьeva / Uđi u bazu fotografijaKandidat za predsednika Francuske Marin le Pen
Kandidat za predsednika Francuske Marin le Pen - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2022
Pratite nas
Kandidatkinja za predsednicu Francuske Marin le Pen izjavila je da će, u slučaju da pobedi na predstojećim izborima, doneti odluku da Francuska izađe iz NATO-a.
„Mi moramo da slobodno zastupamo sopstvene interese, da izađemo iz logike vojnih blokova. Zbog toga ćemo istupiti iz NATO-a kako nas više ne bi uvlačili u tuđe konflikte“, rekla je ona u obraćanju pred svojim pristalicama.
Ona je takođe rekla i da će, u slučaju pobede na izborima, predložiti da se postojeća Evropska unija zameni na Evropsku alijansu nacija.

„U svetu koji stalno smišlja nove hladne ratove Francuska treba da se postavi tako da svi čuju njen snažan i nezavistan glas, između ostalog, kroz svoje diplomatsko mesto u Savetu bezbednosti. Reformisaćemo EU, zamenićemo je Evropskom alijansom nacija“, dodala je.

Na skupu su prikazani i video snimci sa obraćanjima političara iz drugih zemalja, između ostalog iz Austrije, Holandije, Italije i Portugalije, koji podržavaju kandidaturu Le Penove. Mediji podsećaju da je njenu kandidaturu podržao i mađarski premijer Viktor Orban.
Marin Le Pen - Sputnik Srbija, 1920, 29.01.2022
SVET
Klatno se u Francuskoj žestoko pomera udesno: Zemur i Marin Le Pen probijaju „sanitarni kordon”
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala