- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lugansk i Donjeck: Kijev i Zapad vode specijalnu informativnu kampanju protiv Donbasa

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaUkrajinska vojska u Donbasu
Ukrajinska vojska u Donbasu - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2022
Pratite nas
Ukrajinske i zapadne obaveštajne službe vode informativnu kampanju protiv samoproglašenih narodnih republika Donbasa – Luganske i Donjecke, izjavio je portparol Narodne milicije LNR Ivan Filiponenko, komentarišući blokiranje informativnih kanala DNR i LNR na Jutjubu.

„Napad na informativne resurse Donbasa deo je specijalne informativne kampanje 'Krašing sord' o kojoj smo već govorili. Današnji događaji protivreče izjavi glavnog komandanta Oružanih snaga Ukrajine (Valerija) Zalužnog da ne postoje planovi za napad na Donbas i ukazuju na to da je plan protivnika ostao nepromenjen i da je kampanja u aktivnoj fazi“, rekao je Filiponenko.

Takođe je istakao da su stanovnici teritorije Donbasa koja je pod kontrolom Kijeva činili otprilike polovinu gledalaca kanala Narodne milicije.
„I stanovnike Ukrajine zanima stvarno stanje stvari na frontu, pošto ukrajinski mediji jednostavnu ne pružaju mogućnost da se objektivno oceni situacija na liniji fronta i u republikama“, dodao je Filiponenko.
Prema njegovim rečima, blokiranje kanala na Jutjubu je još jedan elemenat blokade DNR i LNR – ovog puta informativne.
Podsetimo, Jutjub je bez objašnjenja uklonio kanal agencije „Luganskinformcentr“. Takođe su blokirani nalozi Državne TV i radio kompanije LR i pres-služe uprave Narodne milicije LNR. Video platforma takođe je blokirala kanale Ministarstva informisanja i uprave Narode milicije DNR. Sa Jutjuba su uklonjeni i nalozi dve opozicione ukrajinske televizije. Nakon toga se lider samoproglašene Luganske Narodne Republike Leonid Pasečnik obratio predstavnicima Rusije u međunarodnim organizacijama sa molbom da obaveste svetsku zajednicu o cenzuri na video platformi Jutjub.
Jutjub - Sputnik Srbija, 1920, 04.02.2022
RUSIJA
Donbas traži pomoć od Rusije: Obavestite svet kako nas Jutjub cenzuriše
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala