- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Donbas traži pomoć od Rusije: Obavestite svet kako nas Jutjub cenzuriše

© Sputnik / Ramilь SitdikovJutjub
Jutjub - Sputnik Srbija, 1920, 04.02.2022
Pratite nas
Lider samoproglašene Luganske Narodne Republike Leonid Pasečnik obratio se predstavnicima Rusije u međunarodnim organizacijama sa molbom da obaveste svetsku zajednicu o cenzuri na video platformi Jutjub koja je blokirala nekoliko informativnih kanala LNR i DNR, kao i kanal Narodne milicije LNR.

„Obraćamo se Ruskoj Federaciji, njenim predstavnicima u Ujedinjenim nacijama, OEBS-u, PSSE i drugim međunarodnim organizacijama sa molbom da izveste o ciničnom kršenju ljudskih prava, demokratskih standarda i uvođenju cenzure od strane najvećeg internet resursa - 'Jutjuba'“, izjavio je Pasečnik.

Takođe je apelovao na međunarodnu zajednicu da „obrati pažnju na to kako vlasti SAD ignorišu akcije 'Jutjuba' usmerene na uništavanje slobode govora“, podsetivši da su kompanija i njeni vlasnici u nadležnosti SAD.
Jutjub je noćas bez objašnjenja uklonio kanal agencije „Luganskinformcentr“. Takođe su blokirani nalozi Državne TV i radio kompanije LR i pres-služe uprave Narodne milicije LNR. Video platforma takođe je blokirala kanale Ministarstva informisanja i uprave Narode milicije DNR. Sa Jutjuba su uklonjeni i nalozi dve opozicione ukrajinske televizije.
Podsetimo, krajem januara Narodna milicija LNR saopštila je da ukrajinske obaveštajne službe uz podršku zapadnih obaveštajnih službi razvijaju specijalnu informativnu kampanju protiv republika Donbasa.
Pripadnik Narodne milicije Luganske narodne republike na kontakt liniji u Donbasu - Sputnik Srbija, 1920, 04.02.2022
SVET
LNR upozorava: Zapadni mediji pripremaju provokacije u Donbasu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala