- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Telegramu“ u Nemačkoj preti kazna od 55 miliona evra

© Sputnik / Kirill Kallinikov / Uđi u bazu fotografijaMesindžer Telegram
Mesindžer Telegram - Sputnik Srbija, 1920, 04.02.2022
Pratite nas
Mesindžeru „Telegram“ u Nemačkoj preti novčana kazna od 55 miliona evra, piše nemački list „Zidojče cajtung“, pozivajući se na predstavnika Ministarstva pravde.

Kako je precizirano, u Nemačkoj se protiv „Telegrama“ vode dva postupka zbog dva slučaja kršenja zakona o primeni prava na društvenim mrežama – odsustva „lako prepoznatljivog“ načina prijave nezakonitog sadržaja kao što su mržnja i maltretiranje, kao i nepostojanje ovlašćenog lica za komunikaciju sa nemačkim sudovima. Za prvi prekršaj zakon predviđa kaznu do 50 miliona evra, a za drugu do pet miliona.

Ranije je ministarka unutrašnjih poslova Nemačke Nensi Fezer saopštila da je Vlada prvi put održala sastanak sa rukovodstvom „Telegrama“. Prema njenim rečima, sastanak je bio konstruktivan, a strane će nastaviti dijalog.
Sukob nemačkih vlasti i „Telegrama“ zbog nepoštovanja zakona o sprovođenju zakona na društvenim mrežama traje od leta prošle godine. Poslednjih meseci tome su doprineli pozivi na obračune sa predstavnicima vlasti u Nemačkoj koje su na Telegramu uputili „kovid disidenti“.
Zbog toga je nova nemačka Vlada saopštila da će pooštriti politiku prema „Telegramu“. Ministarka unutrašnjih poslova Nemačke Nensi Fezer nije isključila mogućnost blokiranja mesindžera u zemlji ukoliko na evropskom nivou ne bude pronađeno rešenje za poštovanje lokalnih zakona.
Telegram - Sputnik Srbija, 1920, 13.01.2022
SVET
Berlin zgazio slobodnu reč: Meta je Rusija, a žrtva – Nemci
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala