- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak je bez reči poslao poruku koju razumeju i Australija i Amerika /foto, video/

© AFP 2023 / DAVID GRAYNovak Đoković i Kobi Brajant
Novak Đoković i Kobi Brajant - Sputnik Srbija, 1920, 04.02.2022
Pratite nas
Tri najbolja na svetu na jednom mestu – u Beogradu, ali to nije najvažnija poruka fotografije na kojoj su Novak Đoković, Mate Pavić i Nikola Mektić. Najbolji teniser sveta je posle deportacije iz Australije ostao „zaključan“ za izjave, ali je trenerka koju je nosio tokom treninga sa najboljim dublom govorila sve i to razumeju i Australija i Amerika.
Australija se ponela nečovečno prema čoveku koga je ne tako davno proglasila svojim ambasadorom, a pojavile su se i informacije da Đokoviću sasvim izvesno neće biti dozvoljen ulazak u Ameriku, kao što je to učinjeno u Australiji, ukoliko ne bude dobio vakcinu protiv virusa korona.
Đoković je, da li svesno ili ne, poslao jasnu poruku i Australiji i Americi o tome ko je i šta je, podsetivši na momente u kojima su obe države prema njemu imale blagonaklon stav.
Đoković se na treningu sa Mektićem i Pavićem pojavio u gornjem delu trenerke koji je nosio 2020. godine, u finalu Australijan opena koji je i osvojio.
Najbolji teniser sveta je tom prilikom nosio trenerku sa inicijalima tragično preminule legende američke i svetske košarke Kobija Brajanta, uz njegove brojeve koje je nosio tokom karijere u NBA ligi – broj 8 i broj 24.
„Ovo je podsećanje da moramo da se držimo zajedno, sada više nego ikada! Ima mnogo važnijih stvari u životu... On je bio moj mentor, moj prijatelj...“, rekao je tada Đoković, uz suze.
Džon Mekinro i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 23.08.2021
Novak se setio Kobija: Brate, nedostaješ
Saša Pavlović i Kobi Brajant - Sputnik Srbija, 1920, 26.01.2021
Saša Pavlović za Sputnjik – kako izgleda naći se oči u oči sa „Mambom“?
Brdo u koje se zakucao helikopter u kom je bio Kobi Brajant - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2021
Zvanično: Pilot krivac za pad helikoptera Kobija Brajanta
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala