- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Prvi put u istoriji Olimpijskih igara: Za pobednike poklon čija izrada traje 50 hiljada sati /video/

© Sputnik / Anna Ratkoglo / Uđi u bazu fotografijaZimske olimpijske igre u Pekingu 2022
Zimske olimpijske igre u Pekingu 2022 - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2022
Pratite nas
Kina je odlučila da odustane od prirodnog cveća prilikom uručenja nagrada pobednicima Olimpijskih igara. Umesto toga, njima će biti uručeni buketi vezenog cveća ručne izrade, javlja agencija „Sinhua“.
U tu svrhu biće iskorišćen 1.251 buket i ukupno 16.731 cvet, a svaki cvet će biti ručno izrađen takozvanog „šangajskom“ tehnikom pletenja.

Prema preliminarnim procenama, za izradu takvih buketa biće potrebno otprilike 50 hiljada sati.

Agencija navodi da će u svakom buketu biti sedam vrsta cveća: ruža – simbol prijateljstva, kineska ruža – simbol otpornosti, đurđevak – simbol sreće, hortenzija – simbol jedinstva, lovor – simbol pobede, mirisni osmantus – simbol žetve, kao i maslina koja simbolizuje mir. Posebna pažnja biće posvećena tome da ručno izrađeni buketi budu što sličniji jedan drugom.
Kako se navodi, Peking se obavezao da će Olimpijske igre biti održane sa nultim emisijama ugljenika i preduzeo je odgovarajuće mere u svim fazama priprema igara i tokom tokom njih.
Zimske olimpijske igre u Pekingu počinju 4. februara svečanom ceremonijom koja će se održati na čuvenom stadionu „Ptičje gnezdo“ koji je korišćen i za ceremoniju otvaranja Letnjih olimpijskih igara 2008. godine. Takmičenja će se održavati do 20. februara.
Panda u moskovskom zoološkom vrtu - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2022
RUSIJA
Moskovske pande predvidele pobednike na zimskoj Olimpijadi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala