- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskovske pande predvidele pobednike na zimskoj Olimpijadi

© Sputnik / Aleksandr Vilьf / Uđi u bazu fotografijaPanda u moskovskom zoološkom vrtu
Panda u moskovskom zoološkom vrtu - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2022
Pratite nas
Džinovske pande u Moskovskom zoološkom vrtu predvidele su rezultate Zimskih olimpijskih igara. Životinje su „odabrale“ zemlje koje će biti lideri u ekipnom plasmanu, saopšteno je na zvaničnom sajtu gradonačelnika Moskve.
„Ranije se nikada nismo obraćali pandama za pomoć u predviđanju ishoda sportskih takmičenja. Ali ko, ako ne one, treba da daju prognozu za Zimske olimpijske igre, koje će se ove godine održati u Pekingu?... Uoči otvaranja Zimskih olimpijskih igara odlučili smo da pitamo naše pande Ruija i Dingdina koje će države, po njihovom mišljenju, pokazati najbolje rezultate“, izjavila je generalni direktor Moskovskog zoološkog vrta Svetlana Akulova.
Ruji i Dingding predložili su po pet jednakih čunjeva sa zastavama zemalja-učesnica koje će predstavljati najveći broj sportista na Olimpijadi. Da bi predviđanje bilo nepristrasno, predmeti nisu bili ispunjeni bilo kakvim poslasticama. Dingdin je odabrao čunjeve sa zastavama Kine, Švedske, Holandije, Rusije i Austrije, a Ruji je – Norveške, Kanade, SAD, Švajcarske i Nemačke. Dindin je zgrabila čun sa ruskom zastavom i bukvalno ga uzela u naručje. Nakon toga je prišla poslednjoj igrački u nizu, na kojo je bila zastava Kine, i skočila, oborivši je na zemlju.
Tako će lideri u ekipnom plasmanu Zimskih olimpijskih igara, prema prognozama džinovskih pandi biti Rusija, Kina, Nemačka i Sjedinjene Američke Države. Tokom takmičenja u zoološkom vrtu planiraju da Rui i Dinging predviđaju pobednika za konkretne sportove, na primer, umetničko klizanje ili hokej, dodaje se u objavi.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala