- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva: Zabrana emitovanja RT u Nemačkoj - napad na slobodu govora, danas uzvratne mere

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaTelevizija RT na nemačkom jeziku
Televizija RT na nemačkom jeziku - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2022
Pratite nas
Zabrana emitovanja RT DE u Nemačkoj nije ništa drugo do napad na slobodu govora, ocenio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. Moskva će danas objaviti uzvratne mere, najavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

„Možemo samo da žalimo zbog toga. Situacija je očigledna: međunarodnom mediju zabranjeno je emitovanje programa u Nemačkoj“, rekao je Peskov na redovnom brifingu za novinare.

Podsetimo, ranije je komisija za registraciju i nadzor nemačkog medijskog regulatora MABB zabranila emitovanje televizije RT DE u zemlji zbog nedostatka dozvole.
Pored satelitskog emitovanja, regulator je takođe zatražio da se prekine emitovanje programa na portalu, putem mobilnih aplikacija i smart TV aplikacija RT njuz.
Istovremeno, nemačka strana smatra da televizija ne može da traži izdavanje drugih dozvola koje su na snazi u EU.
S tim u vezi, glavna urednica novinske agencije „Sputnjik“, medijske grupe „Rusija sevodnja“ i televizije „RT“ Margarita Simonjan izjavila je da televizija RT DE neće prestati sa emitovanjem, uprkos zabrani nemačkog medijskog regulatora „MABB“.
„Kompanija ('RT DE Prodakšns') pravi nekoliko programa za televiziju RT DE koja emituje program iz Moskve i koja ima sva prava za emitovanje u Nemačkoj i 32 druge evropske zemlje. To je potpuna besmislica. Nećemo prestati sa emitovanjem. To je kao kad bi 'Roskomnadzor' (Služba za nadzor u oblasti komunikacija, medija i informacionih tehnologija Rusije) zabranio 'Dojče vele' emitovanje na njihovom sajtu. Uzgred rečeno, vredi probati“, napisala je Simonjanova na Telegramu.
MIP Rusija - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2022
RUSIJA
Rusija će odgovoriti na zabranu emitovanja RT u Nemačkoj
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala