- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija će odgovoriti na zabranu emitovanja RT u Nemačkoj

© Sputnik / Ekaterina Česnokova / Uđi u bazu fotografijaMIP Rusija
MIP Rusija - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2022
Pratite nas
Odluka nemačkog medijskog regulatora da zabrani emitovanje RT DE primorava Rusiju da preduzme recipročne mere prema akreditovanih nemačkih medija, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusija.
„Presuda nemačkog medijskog regulatora je nedvosmislen signal da je ruska zabrinutost demonstrativno ignorisana“, navodi se u saopštenju.
„Ovaj korak nam ne daje drugi izbor već da počnemo sa realizacijom uzvratnih mera protiv nemačkih medija, akreditovanih u Rusiji, kao i internet-posrednika koji su proizvoljno i neopravdano izbrisali naloge kanala sa svojih platformi“, dodaje se u tekstu.
Nemački medijski regulator je zabranio emitovanje RT bez obzira što je televizija radila na osnovu licence koju je izdala Srbija i u punom skladu sa Evropskom konvencijom o prekograničnoj televizijskom emitovanju, podsetili su u MIP-u.
„Nemačkoj strani je više puta ukazivano da je nedopustivo vršiti politički pritisak na ruskog medijskog operatera, isticana neizbežnost uzvratnih mera u slučaju da Berlin odustane od potrage za konstruktivnim rešenjem problema sa RT DE koji su sami stvorili“, objavljeno je na sajtu ruskog spoljnopolitičkog resora.
Ranije je nemački medijski regulator zabranio emitovanje televizije RT DE u toj zemlji.
Televizija RT DE na nemačkom kreće sa emitovanjem - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2022
RUSIJA
Zabranjeno emitovanje RT u Nemačkoj
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala