- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Španci imaju poruku za Srbina: „Sad il' nikad“

© AP Photo / Alvaro BarrientosSrpski fudbaler Luka Jović
Srpski fudbaler Luka Jović - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2022
Pratite nas
Srpski reprezentativac Luka Jović ponovo će imati priliku da pokaže da zaslužuje dres Reala i da bi u budućnosti mogao da bude dostojna zamena za Karima Benzemu. S obzirom na to da je Francuz povređen, bivši napadač Crvene zvezde, trebalo bi prema pisanju španskih medija da zaigra kao starter u četvrtfinalu Kupa kralja protiv Atletik Bilbaa (21.30).
Povrede i virus korona u nekoliko navrata sputavale su Luku Jovića da u kontiuitetu nastavi da koristi priliku koju mu je ukazao trener Reala Karlo Ančeloti.
Blesnuo je u nekoliko navrata Jović kao što je to bio slučaj u San Sebastijanu protiv Real Sosijedada kada je ušao u igru posle povrede Benzeme i golom i asistencijom trasirao je kraljevima put ka osvajanju važna tri boda.
Sada je Benzema opet van stroja, a prema pisanju uglednog sportskog lista „As“, pred Lukom je šansa „Sad ili nikad“ koju ima priliku da iskoristi.
Upravo to je i naslov sa kojim su izašli Španci, a poruka je kristalno jasna. U slučaju da se zaista od prvog minuta nekadašnji golgeter Ajntrahta i Crvene zvezde nađe na terenu u Baskiji, imaće lepu priliku da pokaže Ančelotiju i saigračima da mogu da se oslone na njega u trenucima kada nema maestralnog 34-godišnjeg Benzeme.
Pomenuti „As“ takođe konstatuje da je i nedeljna utakmica sa Granadom u Primeri takođe bitna za Luku, jer je Bilbao samo prva od dve šanse koju bi kao starter trebalo da dobije reprezentativac Srbije.
Podsetimo, spekulisalo se da će Jović napustiti Madrid i da će karijeru nastaviti na pozajmici u Arsenalu ili Evertonu, ali na kraju od svega toga nije bilo ništa, što samo potvrđuje da je Real voljan da ga zadrži, da investira u njega i pruži mu priliku da opravda novac koji je plaćen za njega, a reč je o transferu vrednom 60 miliona evra.
Luka je ove sezone odigrao 11 utakmica u španskom prvenstvu i postigao je pogodak uz dve asistencije.
Fudbaleri FK Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2022
SPORT
Nevreme prekinulo generalnu probu – Zvezda završila pripreme u Turskoj
Milan Borjan u dresu reprezentacije Kanade - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2022
SPORT
Kanada pred ostvarenjem sna dugog 35 godina – za sve je kriva „hobotnica“ iz Knina
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 31.01.2022
SPORT
Legenda oduševljena odlukom „superheroja“: „Drago mi je da je nastavljena srpska tradicija“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala