- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Formirana radna grupa za Miroslavljevo jevanđelje

© Sputnik / Dejan SimićMiroslavljevo jevanđelje
Miroslavljevo jevanđelje - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2022
Pratite nas
Ekspertska radna grupa za pregled kodeksa „Miroslavljevog jevanđelja“ održala je danas konstitutivni sastanak u Ministarstvu kulture i informisanja.
„U njenom sastavu su eminentni stručnjaci iz oblasti proučavanja i poznavanja srpskog rukopisnog nasleđa profesor doktor Ðorđe Trifunović, akademik Jasmina Grković Mejdžor i profesor doktor Viktor Savić, viši naučni saradnik iz Instituta sa srpski jezik SANU“, saopštilo je ministarstvo.
Radnu grupu za pregled ove „stare i retke knjige od izuzetnog značaja“ formirala je potpredsednica Vlade Srbije i ministarka kulture Maja Gojković, kaže se u saopštenju.
Kako je navedeno, „radna grupa će u okviru svog rada pregledati rukopis 'Miroslavljevog jevanđelja' i utvrditi redosled i kontinuitet teksta i o tome sačiniti izveštaj Ministarstvu kulture i informisanja“, prenosi Tanjug.
„Pregled rukopisa 'Miroslavljevog jevanđelja' biće obavljen u skladu sa Stručnim uputstvom o uslovima čuvanja i izlaganja 'Miroslavljevog jevanđelja' koji je donela Narodna biblioteka Srbije“, saopštilo je ministarstvo.
Miroslavljevo jevanđelje - Sputnik Srbija, 1920, 17.01.2022
KULTURA
Ministarstvo kulture: Konstatovane su promene na Miroslavljevom jevanđelju - formiraćemo komisiju
Miroslavljevo jevanđelje - Sputnik Srbija, 1920, 10.01.2022
SRBIJA
Dve stvari baš zbunjuju: Ko je pogrešno poslagao listove Miroslavljevog jevanđelja?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala