- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kada ni najbolje nije dovoljno – Moskva je videla tužan kraj spektakla /video/

© AFP 2023 / INA FASSBENDERVasilije Micić, srpski košarkaš
Vasilije Micić, srpski košarkaš - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2022
Pratite nas
Spektakularnu utakmicu odigrali su CSKA i aktuelni šampion Evrolige Efes, u kojoj je turski predstavnik slavio posle produžetka 99:97 (86:86). Vasilije Micić je u poslednjoj sekundi regularnog toka obezbedio svom timu dodatnih pet minuta, u kojima je ruski div posle drame bačen na kolena.
CSKA i Efes ušli su u derbi 24. kola Evrolige bez prvih trenera Dimitrisa Itudisa i Ergina Atamana zbog bolesti.
Efes je bolje otvorio susret i dobio je prvu četvrtinu rezultatom 23:16. Kako je meč u Moskvi odmicao tako je rasla prednost Turaka koja je sredinom treće deonice dostigla velikih, ali ne i nedostižnih 15 poena.
Usledila je serija „armejaca“ 18-0 i treću četvrtinu su dobili dvocirenom razlikom 23:13.
Zakoračio je tim Vasilija Micića u odlučujuću deonicu sa minus sedam, ali se nije predavao. Upravo je Srbin trojkom najavio preokret, da bi usledili poeni Danstona i trojka Larkina za prednost Efesa 65:64.
Osam vezanih poena gostiju na startu poslednjeg kvartala obezbedilo je spektakl, rezultatsku klackalicu i dramu do poslednje sekunde. CSKA je preko raspoloženog Danijela Heketa (31 poen) uz trojku i faul, otišao na plus dva – 86:84 i sve je ukazivalo na to da će Rusi slaviti u drami.
Tim iz Moskve odlučio je da brani poslednji napad, a odgovornost je s druge strane preuzeo Vasilije Micić. Od početka do kraja napada lopta je bila u rukama maestralnog srpskog plejmejkera koji je stuštio ka košu i lako pretrčao reprezentativog saigrača Milutinova, a zatim uspeo da položi loptu u obruč za produžetak.
Efes je na otvaranju produžetka nanizao šest poena i u poslednji minut je ušao sa četiri poena viška, ali je Marijus Grigonis pogodio trojku.
Efes je bio neuspešan u sledećem napadu i CSKA je imao jedinstvenu priliku da u poslednjih deset sekundi reši pitanje pobednika.
Šved je imao čistu poziciju iz ugla, ali nije bio precizan. Iako je Heket pružio vanserijsku partiju krunisanu 31 poenom, za igrača spektakularnog meča u Moskvi izabran je Šejn Larkin koji je flertovao sa dabl–dabl učinkom.
Susret je završio sa 26 poena i devet asistencija. Micić je imao 16 poena i šest asistencija, dvocifren je bio i Brajant Danston sa 12 poena.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2022
SPORT
Denver je u bitku morao bez „kralja Nikole“ – i poraz je bio neminovan
Košarkaši Partizana - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2022
SPORT
Partizan pao u paklu Badalone!
Košarkaši Crvene zvezde - Sputnik Srbija, 1920, 01.02.2022
SPORT
Zvezda jurila, ali – „Manekeni“ nose pobedu iz Beograda
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala