- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Abazović i još četiri člana ni treći put nisu došli na sednicu Veća za nacionalnu bezbednost

© Sputnik / Nebojša PopovićPodgorica
Podgorica - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2022
Pratite nas
Ni na današnjoj sednici Veća za nacionalnu bezbednost nije se pojavilo pet članova tog tela, koji su bojkotovali i prethodne dve sednice, saopštio je kabinet premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića.
Na sednici se nisu pojavili koordinator službi bezbednosti i potpredsednik Vlade Dritan Abazović, predsednik i potpredsednik Odbora za bezbednost Skupštine Crne Gore Milan Knežević i Mevludin Nuhodžić, ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović i ministar spoljnih poslova Đorđe Radulović.
„Indikativno je i zabrinjavajuće da ljudi na ovako odgovornim pozicijama iskazuju ličnu i profesionalnu neodgovornost, te ignorišu potrebu i obavezu da se staraju o bezbednosti svih građana“, navodi se u saopštenju kabineta crnogorskog premijera.
Svih devet članova Veća su dužni da rade jedan od najsloženijih poslova u državnom sistemu bezbednosti, ističe se u saopštenju i dodaje da „samo jedan član Veća dolazi iz redova parlamentarne manjine, što implicira da opstrukciju u radu Veća za nacionalnu bezbednost sprovode oni koji su do juče ponosno isticali svoju pripadnost novoj i demokratskoj vlasti“.
„Prepuštamo javnosti da zaključi o čemu je reč, ubeđeni da će se konkretni odgovori na ovo pitanje ukazati u danima koji su pred nama“, navodi se u saopštenju kabineta premijera Crne Gore.
Građani okupljeni ispred Skupštine Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2022
REGION
Crna Gora: Građani poručili - ako se ne ispoštuje narodna volja, nastavljamo sa protestima /foto/
Balkan - Sputnik Srbija
Sve o političkim dešavanjima u Srbiji i regionu

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala