- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ukrajinski „Uragani“ uvežbavaju ratna dejstva blizu Krima /video/

© Sputnik / Georgiй Zimarev / Uđi u bazu fotografijaSistem bacača raketa "Uragan"
Sistem bacača raketa Uragan - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2022
Pratite nas
Ukrajinska vojska izvela je vežbe sa višecevnim bacačima raketa „Uragan“ u blizini granice sa Krimom, saopštila je pres-službe komande Združenih snaga Oružanih snaga Ukrajine.
Kako se precizira, jedinice raketne artiljerije, podređene komandi Združenih snaga ukrajinske vojske, obavile su raspoređivanje na vatrenim položajima i gađanje uslovnog protivnika.
„Terenska obuka za koordinaciju posada višecevnih raketnih sistema 'Uragan' održana je u uslovima što je moguće bliže borbenim, nedaleko od administrativne granice sa privremeno okupiranom teritorijom Krima“, navodi se u saopštenju pres-službe.
Prema rečima komandanta Združenih snaga ukrajinske vojske general-poručnika Sergeja Najeva, takvim obukama se razrađuje određeni algoritam vojnih aktivnosti.
„To se odnosi i na borbeni rad na položaju tokom paljbe, na izdavanje naređenje za otvaranje vatre, kao i aktivnosti prilikom realizovanja unutrašnjeg pozicionog manevra i napuštanja vatrenog položaja“, objasnio je on.
Podsetimo, ukrajinska vojska je krajem januara izvela taktičko-specijalnu obuku za artiljerijske jedinice haubica „Msta B“ u Hersonskoj oblasti nedaleko od granice sa Krimom.
Ukrajinska vojska - Sputnik Srbija, 1920, 04.01.2022
RUSIJA
Ukrajinska vojska uvežbava iznenadni napad na neprijatelja na Krimu /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala