- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ukrajinska vojska uvežbava iznenadni napad na neprijatelja na Krimu /foto/

© AP Photo / Evgeniy MaloletkaUkrajinska vojska
Ukrajinska vojska - Sputnik Srbija, 1920, 04.01.2022
Pratite nas
Ukrajinski vojni izviđači izveli su vežbe u blizini administrativne granice sa Krimom, saopštila je pres-služba komande združenih snaga Oružanih snaga Ukrajine.

„Vojni izviđači trenutno izvode borbene zadatke u blizini administrativne granice sa privremeno okupiranom teritorijom Krima, uvežbavaju pružanje otpora neprijatelju na malom rastojanju“, navodi se u saopštenju.

Prema podacima pres-službe, ukrajinske snage kreću u izviđanje što je moguće pažljivije.
„Nakon izlaska na vatrenu liniju, borci su se kretali po bojnom polju na različite načine, međusobno pokrivajući jedni druge. Ta metoda omogućava da se ciljano puca sa različitih položaja i istovremeno izviđaju aktivnosti neprijatelja i teren“, navodi pres-služba oficira za grupisanje snaga, potpukovnika Kirila Holjavka.
S tim u vezi, precizirao je da su izviđači razradili metod izviđanja sa ciljem iznenadnog napada na objekat čija je svrha oduzimanje dokumenata i oružja. Svaki izviđač koji je deo borbene grupe mora biti obučen za takve tehnike izviđanja, dodao je potpukovnik.
Podsetimo, ukrajinski lider Vladimir Zelenski obećao je u svom novogodišnjem obraćanju građanima zemlje da će 2022. godine Oružane snage Ukrajine moći da se fotografišu na Krimu i u Donbasu. Prema njegovim rečima, Kijev će obezbediti stanove svim učesnicima vojne operacije na istoku zemlje.
Američki instruktori obučavaju ukrajinske vojnike u Lavovu - Sputnik Srbija, 1920, 17.11.2021
SVET
Ukrajina izvela vojne vežbe blizu Krima /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala