- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Državnom sekretaru crnogorskog MUP-a zabranjen ulazak u Rusiju

© Sputnik / Ekaterina Česnokova / Uđi u bazu fotografijaMIP Rusija
MIP Rusija - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2022
Pratite nas
Rusija je zabranila ulazak državnom sekretaru Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore Zoranu Miljaniću jer je ta zemlja pružila azil biznismenu Telmanu Ismailovu, za kojim je raspisana međunarodna poternica, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.
„MIP Rusije je 2. februara uputio notu ambasadi Crne Gore u Ruskoj Federaciji o zabrani ulaska u Rusiju državnom sekretaru crnogorskog MUP-a Zoranu Miljaniću“, navodi se u saopštenju.
Ministarstvo je preciziralo da je ta mera „odgovor na neprijateljski potez koji su u oktobru 2021. godine preduzele crnogorske vlasti kada su pružile politički azil ruskom državljaninu Ismailovu, koji je na međunarodnoj poternici Interpola zbog počinjenih teških krivičnih dela na teritoriji Ruske Federacije“.
S tim u vezi, crnogorska ambasada u Moskvi saopštila je da je primila notu ruske strane i da je o tome izvestila nadležne organe u Crnoj Gori, kao i da za sada nije stigao zvanični odgovor iz Podgorice.
Generalno tužilaštvo Rusije uputilo je u novembru 2021. godine zahtev Ministarstvu unutrašnjih poslova i Ministarstvu pravde Crne Gore da ponište odluku o pružanju političkog azila Ismailovu koji je u Rusiji optužen za organizovanje ubistava.
Podsetimo, Ismailov je uhapšen početkom oktobra po poternici Rusije zbog sumnje da je organizovao ubistvo dvojice preduzetnika u Rusiji. Kako je pisao portal „Crime Russia“, Ismailov je nakon bekstva iz Rusija namerno izabrao Crnu Goru, koja ga je tada „štitila od izručenja ruskim vlastima”.
O ruskom uticaju na Crnu Goru u autorskoj emisiji „Moj pogled na Rusiju“ govorila je Ljubinka Milinčić:
Telman Ismailov - Sputnik Srbija, 1920, 23.10.2021
RUSIJA
Rusija se ne slaže sa odlukom Crne Gore da odobri politički azil biznismenu sa poternice
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala