- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Napadao je Đokovića, a sada postao političar

© AFP 2023 / MATTHEW STOCKMANSem Grot
Sem Grot - Sputnik Srbija, 1920, 01.02.2022
Pratite nas
Bivši australijski teniser Sem Grot neretko je nakon karijere kritikovao Novaka Đokovića, da bi neposredno nakon Australijan opena doneo odluku da se otisne u politiku.
Grot je nekada bio 53 teniser planete, ali je karijeru završio nedugo nakon što je ušao u četvrtu deceniju života.
Ubrzo je postao analitičar i kolumnista raznih australijskih televizija i medija, a komentari vezani za Novaka Đokovića su mu uglavnom bili negativni.
Nekoliko dana nakon Australijan opena, sa kojeg je najbolji teniser planete udaljen ukidanjem vize, objavljeno je da Grot postaje političar.
Grot je objavio da se kandidovao za izbore u državi Nepijan u Južnoj Australiji, gde je podržao Liberalnu partiju te zemlje.
Bivši australijski teniser već neko vreme živi u Nepijanu sa svojom ženom Brit i dva sina.
„Moja istorija, disciplina, karijera, medijski rad i rad u zajednici daće Liberalnoj partiji sjajnu priliku da nekoga ko će se svakog dana boriti za Nepijan izaberu člana za Parlament na duže staze“, naveo je 34-godišnji Australijanac.

Šta je Grot pričao o Đokoviću?

Grot je oštro osudio Đokovića pred Australijan open 2021, kada je srpski teniser pitao australijske vlasti da li teniserima i teniserkama koji su bili „zarobljeni“ u striktnom karantinu uslovi mogu da se poboljšaju.

„Da li je on realan? To je sebičan politički potez kojim je pokušao da podigne svoju popularnost“, napisao je tada Grot.

Visoki Australijanac se nedagu zatim našao na terenu, kada je intervjuisao Đokovića posle pobede Srbije u ATP kupu, a tada je potpuno promenio ton.
Međutim, ragovor sa srpskim teniserom kao da mu je napunio municiju za nove „otrovne strelice“.
„Svakoj eri je potreban loš momak. I Novak je postao to. Đoković ima reputaciju da je dečak koji je dozivao vuka. On nije bez krivice zbog svega što mu se dešava. Možda je bolje da ćutite, kad on govori uvek deluje da je u manjini i žalim ga zbog toga. Mislim da on želi da se dopadne svima, ali Rodžeru i Rafi je bio potreban negativac i dobili su Novaka“, istakao je Grot optuživši Srbina da je lažirao povredu.
Pred kraj 2021. godine Grot je i u Dejvis kupu našao problem sa Novakom, pošto se srpski teniser odlučio da nastupi za svoju reprezentaciju, pa ga je zbog toga nazvao „plaćenikom“.
„Mogu da vam kažem koji igrači će se pojaviti na dvonedeljnom turniru u Abu Dabiju. To su isti oni koji trenutno brane takmičenje jer su plaćeni za to, da podrže novi format Dejvis kupa“, rekao je Grot.
Nažalost, ništa se nije promenilo ni ove godine, kada je Grot bio jedan od prvih koji su „opleli“ po Novaku kada mu je prvi put ukinuta viza.
„Đokovićevim medicinskim izuzećem se pljuje u lice svih Australijanaca. I dalje mislim da je najveći svih vremena, ali sa time dolaze očekivanja i on pada na ispitu svaki put. On je izdao svoje kolege i ismejao se u lice Viktorijancima“, napisao je novu kolumnu Grot tokom ovogodišnjeg AO.
Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 31.01.2022
SPORT
Mračna strana Nadalovog čuda
Španski teniser Rafael Nadal  - Sputnik Srbija, 1920, 30.01.2022
SPORT
Istorija – Nadal „preskočio“ Đokovića i Federera, Medvedev propustio ogromnu šansu!
Novak Đoković, Australijan open 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 28.01.2022
SPORT
Prava strana Novaka Đokovića koju „oni“ ne žele da vide /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala