- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija i Mađarska usvojile zajedničke planove o saradnji

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov i ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto tokom sastanka u Stokholmu
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov i ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto tokom sastanka u Stokholmu - Sputnik Srbija, 1920, 01.02.2022
Pratite nas
Mađarska i Rusija usvojile su zajedničke planove za saradnju u oblasti energetike, industrije, zdravstva, istraživanja svemira, izjavio je mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto.

„Nakon sastanka ministara spoljnih poslova utvrđeno je da je ruska Vlada spremna da nastavi dobru saradnju. Za narednu godinu usvojili smo zajedničke planove po pitanju energetike, industrije, prehrambenih proizvoda, istraživanja svemira, zdravstva. Ova saradnja će biti od koristi za mađarsku ekonomiju i interese Mađarske generalno“, rekao je Sijarto u videu koji je objavljen na njegovoj Fejsbuk stranici nakon sastanka sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovom.

Kako je precizirao, mađarska delegacija boravi u Moskvi u cilju jačanja dijaloga između zapadnih saveznika i Rusije. Sijarto je saopštio da je započet talas ozbiljnih međunarodnih pregovora.
„To je dobra vest, uliva nadu da bi se mogla sniziti trenutna napetost. Nadamo se da će pregovori Istoka i Zapada sada dobiti novi podsticaj“, istakao je Sijarto.
Podsetimo, predsednik Vladimir Putin i premijer Mađarske Viktor Orban održali su sastanak u Moskvi. U uvodnom delu sastanka Putin je potvrdio da je Mađarska osigurala stabilne isporuke ruskog gasa.
Predsednik Rusije Vladimir Putin i premijer Mađarske Viktor Orban na sastanku u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 01.02.2022
RUSIJA
Putin: Mađarska osigurala stabilne isporuke ruskog gasa, sa Orbanom i o garancijama bezbednosti
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala