- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Teška, ali mudra odluka – novi biser neće brzo iz Srbije!

© Foto : FK Partizan / Miroslav TodorovićMarko Milovanović
Marko Milovanović - Sputnik Srbija, 1920, 01.02.2022
Pratite nas
Partizan je uspeo da odoli brojnim milionskim ponudama za supertalentovanog tinejdžera Marka Milovanovića. Napadač koji ima samo 18 godina lako je mogao da napusti Humsku, ali su čelnici kluba odlučili da sačekaju i da sačuvaju u svojim redovima naslednika Aleksandra Mitrovića.
Anderleht, Ajaks, Vulverhempton, a prema nekim informacijama čak i Njukasl koji su preuzeli prebogati arapski milioneri, zveckali su milionima i čekali „zeleno svetlo“ da Partizan pusti svog vunderkinga, ali se to nije dogodila.
Stiče se utisak da je to jedna od retkih pametnih odluka iz crno-belog tabora, koji su u prošlosti znali za „siću“ da puste svoje vrhunske izdanke iz omladinske škole, kao što je bio slučaj sa Dušanom Vlahovićem koji je otišao za manje od dva miliona evra, a na kraju ga je Fiorentina prodala Juventusu za vrtoglavih 80 miliona evropskih novčanica.
Milovanović je skrenuo pažnju fudbalske javnosti u Srbiji, ali i šire igrama i golovima koje je postizao u sva tri takmičenja u crno-belom dresu u finišu prvog dela sezone.
Pogađao je u metu u Superligi, u Ligi konferencija upisao se u strelce u remiju sa Anortozisom (1:1) koji je na kraju bio dovoljan za nokaut fazu evropskog takmičenja, dok je precizan bio i u Kupu Srbije.
Zreli nastupi 18–godišnjaka iz Smedereva nisu promakli skautima Ajaksa, i pomenutih premijerligaških klubova, kao i giganta iz Brisela, pa su brže bolje formirali kolonu kako bi izdejstvovali pol-poziciju na putu ka potpisu gorostasnog napadača, visokog 196 centimetara.
Marko Milovanović - Sputnik Srbija, 1920, 09.12.2021
SPORT
Koracima svog idola – da li je Marko novi Mitrović? /video/
Milovanović i dalje raste i razvija se, a zbog činjenice da ima gotovo dva metra jasno je da je predodređen za igru glavom i da će s lakoćom izlaziti na kraj sa rivalima u tom segmentu.
Idol mu je Aleksandar Mitrović što je već u prošlosti obelodanio.
„Ne mogu unapred da obećam, ali se nadam da ću barem delom biti uspešan kao Aleksandar Mitrović“, poručio je svojevremeno Marko Milovanović u razgovoru za srpske medije.
Partizan je doneo tešku, ali ispravnu odluku i sačuvao je biser za koji su Vulvsi ponudili šest miliona evra, Njukasl navodno daleko više, smatrajući da će u budućnosti moći drastično više novca da inkasiraju na ime obeštećenja.
Milovanović je za sada odigrao osam utakmica u Superligi, po gol i asistencija, s tendecijom da bi u nastavku šampionata mogao da „eksplodira“. To bi i te kako moglo da se odrazi na njegovu cenu na kraju sezone kada će početi letnja fudbalska pijaca.
Upravo tada bi moglo da se ispostavi da je odluka da ne bude prodat u januaru vrhunski potez uprave kluba.
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 01.02.2022
SPORT
Januar je bio aktivan i skup, ali na kraju – niko kao Srbin
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 31.01.2022
SPORT
Legenda oduševljena odlukom „superheroja“: „Drago mi je da je nastavljena srpska tradicija“ /video/
Ljubomir Fejsa - Sputnik Srbija, 1920, 27.01.2022
SPORT
Partizan doveo taliju – u Humsku se vraća čovek koji je sinonim za trofeje /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala