- Sputnik Srbija, 1920
NAUKA I TEHNOLOGIJA

„Lada niva monster“: Nemci napravili „čudovišnu“ verziju legendarnog terenca /video, foto/

© Foto : Youtube/LADA/PrintscreenLada niva bronto
Lada niva bronto - Sputnik Srbija, 1920, 01.02.2022
Pratite nas
Legendarna „lada niva“ dobila je „čudovišnu“ verziju, pošto je nemačka tjunerska kuća „Zubr“ napravila „novu monster“ i ponudila po ceni od 44.000 evra.
„Lada niva monster“ u nemačkoj izvedbi ima daleko veće točkove nego originalna verzija, kao i proširene blatobrane, a rezervni točak, zbog veličine, morao je da završi na zadnjim vratima. „Monster niva“ dobila je i novo vešanje i branike, pa joj je i odstojanje od tla daleko veće nego u originalu, čak 15 centimetara više od standardne „nive“.
Ofarbana je specijalnom bojom otpornom na ogrebotine i koroziju, ima i posebno urađenu rešetku hladnjaka zahvaljujući kojoj okrugla LED svetla izgledaju agresivnije. Nemci su joj dodali dodatne usisnike na haubi i C-stubu, tzv. snorkel koji služi kao izduvna grana pri vožnji kroz duboku vodu, ali i dva auspuha nazad i stepenik sa strane, piše „Karskups“.
Iz nemačke kompanije navode da su drastično izmenili i „nivino“ podvozje, pa je dobila vešanje za vožnju po ekstremno teškim terenima, kao i zaštitu poda i mehaničkih komponenti.
Motor je ostao isti, dobro poznati benzinac od 1,7 litara sa 83 konjske snage koje se prenose preko petostepenog manuelnog menjača na sva četiri točka.
U unutrašnjosti, „niva monster“ ima kožna sedišta i zatamnjena stakla, a pošto je zasnovana na najnovijem paketu opreme, ima i klima uređaj, grejana sedišta, električne retrovizore, daljinsko zaključavanje...
Nemačka kompanija navodi da kupci mogu da naruče još opreme za „nivu monster“, ali i drugačije varijante legendarnog terenca po želji kupca, a za izradu im je potrebno oko 12 nedelja.
Lada niva bronto - Sputnik Srbija, 1920, 07.12.2021
RUSIJA
Šta sve može najmoćnija verzija „lade nive“ /video, foto/
Lada niva travel - Sputnik Srbija, 1920, 30.10.2021
RUSIJA
„Konkurent dasteru, kozački kajen": Kako je poznati nemački časopis ocenio novu „ladu nivu“ /video/
Lada niva u šumi - Sputnik Srbija, 1920, 13.11.2021
SRBIJA
Penje se i uz masnu banderu: Zašto Srbi vole „ladu nivu“ i zbog čega ne mogu da je kupe /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala