- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska Severna flota na Norveškom moru: Potraga za „neprijateljskom“ podmornicom /video/

© Foto : VK/Ministry of Defence of the Russian FederationRaketna krstarica "Maršal Ustinov"
Raketna krstarica Maršal Ustinov - Sputnik Srbija, 1920, 31.01.2022
Pratite nas
Borbeni brodovi Severne flote Rusije izveli su protivpodmorničku misiju na Norveškom moru u okviru vojnih vežbi sa arktičkom ekspedicionom grupom, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.
Posade raketne krstarice „Maršal Ustinov“ i fregata „Admiral flote Kasatonov“ su pomoću protivpodmorničkog helikoptera tragale za podmornicama uslovnog protivnika, precizirao je ruski vojni resor.
Taktika traganja za podmornicom unapređena je na različite načine uz pomoć sonarnih sistema, kao i na osnovu informacija pilota.
U isto vreme, piloti modernizovanog protivpodmorničkog helikoptera Ka-27M poleteli su sa fregate „Admiral flote Kasatonov“, izveli kompleks vežbi vizualnog, radiolokacijskog i magnetometrijskog traganja za podmornicama koristeći standardnu radio-opremu i sonarnu stanicu.
Severna flota Rusije započela je prošle nedelje vojne vežbe sa arktičkom ekspedicionom grupom. Najavljeno je učešće do 30 vojnih brodova, podmornica i pomoćnih brodova, kao i nosača hiperzvučnih raketa „Cirkon“ – fregate „Admiral Gorškov“.
Samohodnaя artilleriйskaя ustanovka Gvozdika vo na marše vo vremя taktičeskih učeniй v Primorьe - Sputnik Srbija, 1920, 30.01.2022
RUSIJA
Neprijatelj odbijen: Ruski marinci „zapalili“ poligon /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala