- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Razgovor Blinkena i Lavrova potvrđen za 1. februar

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaSergej Lavrov i Entoni Blinken u Rejkjaviku
Sergej Lavrov i Entoni Blinken u Rejkjaviku - Sputnik Srbija, 1920, 31.01.2022
Pratite nas
Stejt department je saopštio da je potvrđen telefonski razgovor državnog sekretara SAD Entonija Blinkena i ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova za 1. februar, javlja „Rojters“.

„Očekujemo da će državni sekretar biti u mogućnosti da razgovara sa ministrom spoljnih poslova Rusije sutra ujutro po severnoameričkom istočnom vremenu“, rekao je agenciji predstavnik iz Ministarstva spoljnih poslova SAD.

Ranije je zamenica državnog sekretara SAD Viktorija Nuland sapštila da primećuje znake zainteresovanosti Rusije za dijalog oko američkog odgovora na predloge o bezbednosnim garancijama u Evropi.
Ministarstvo spoljnih poslova Rusije objavilo je 17. decembra 2021. nacrte ugovora sa Sjedinjenim Američkim Državama o garancijama bezbednosti, kao i sporazuma o merama za obezbeđenje bezbednosti Rusije i država-članica Severnoatlantskog saveza. Dokument, između ostalog, uključuje odredbe o međusobnom nerazmeštanju raketa srednjeg i kratkog dometa u međusobnom dometu, odustajanje od daljeg širenja NATO-a na račun bivših sovjetskih republika i o smanjenju broja vojnih vežbi.
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov na sastanku sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom - Sputnik Srbija, 1920, 21.01.2022
RUSIJA
Lavrov upozorio Blinkena: Ako Amerika bude ignorisala ruske predloge uslediće najozbiljnije posledice
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala