- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lavrov upozorio Blinkena: Ako Amerika bude ignorisala ruske predloge uslediće najozbiljnije posledice

© Sputnik / Pavel Bednяkov / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov na sastanku sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov na sastanku sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom - Sputnik Srbija, 1920, 21.01.2022
Pratite nas
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov poručio je američkom državnom sekretaru Entoniju Blinkenu na sastanku da će dalje ignorisanje ruskih zahteva o bezbednosnim garancijama rezultirati najozbiljnijim posledicama, navodi se na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Rusije.
„Blinkenu je saopšteno da će dalje ignorisanje legitimnih zabrinutosti Rusije, povezanih pre svega sa vojnom okupacijom teritorije Ukrajine od strane SAD i njihovih NATO saveznika u kontekstu masovnog raspoređivanja snaga i sredstava Alijanse u blizini naših granica imati najozbiljnije posledice“, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva.
Moskva poručuje da se to može izbeći ako Vašington pozitivno odreaguje na ruske nacrte sporazuma o bezbednosnim garancijama.
„Očekujemo da sledeće sedmice dobijemo od američke strane pisanu reakciju (na garancije) po tačkama“, precizirano je u objavi.
Podsetimo, sastanak Lavrova i Blinkena održan je danas u Ženevi. Šef ruske diplomatije je rekao da je razgovor bio koristan i otvoren, dok je američki državni sekretar obećao da će sledeće sedmice pružiti pisani odgovor na ruske predloge o bezbednosnim garancijama.
Grb na zgradi Saveta Federacije Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 21.01.2022
RUSIJA
Reakcije iz Rusije na pregovore Lavrova i Blinkena: Americi moramo na sve načine izneti naše stavove
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala